Белгийската финансова група KBC Груп, която притежава в България ОББ,

...
Белгийската финансова група KBC Груп, която притежава в България ОББ,
Коментари Харесай

Белгийският собственик на ОББ отваря Център за дигитални технологии във Варна

Белгийската финансова група KBC Груп, която има в България ОББ, ДЗИ и неотдавна закупи пенсионното сдружение на „ Ен Ен “, разгласи, че ще разкрие Център за цифрови технологии във Варна.

Основната активност на новия център е осъществяване на разнообразни IT планове в поддръжка на цифровата промяна на банковите и застрахователни сдружения от KBC Груп. Първоначалните проекти включват наемането на над 100 индивида до края на 2021 година, което ще сътвори нови кариерни благоприятни условия, преди всичко в IT сферата.

Това ще е вторият център, който групата отваря в Морската столица. През 2019 година беше открит Споделеният център за услуги, който доближи над 300 чиновници, позиционирайки се като един от водещите работодатели в региона.

„ Изборът на локация и продължаващите вложения генерално, а и особено в района, са следващото доказателство за основното място, което заема България в тактиката на KBC Груп. Центърът за цифрови технологии е мястото, където нашата банково-застрахователна експертиза среща цифровите технологии. Компанията ще предложи доста кариерни благоприятни условия за надарени хора, които желаят да работят в интернационална среда, да се развиват и да влагат в бъдещето си. А ние от своя страна ще влагаме в техния гений, осигурявайки им сигурността, която чакат, както и благоприятни условия за развиване “, разяснява Тодор Петков, общоприет управител на новосъздадения Център за цифрови технологии.

Двата центъра на финансовата група ще са ситуирани в постройката на някогашния Пфое Мол във Варна. Предвид бъдещите проекти за развиване и напредък двата центъра на KBC заемат още един етаж от постройката, разширявайки офисите си на повърхност от 6500 кв.м.

 

   
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР