Белгийската атлетка Елин Берингс твърди, че е била принудена да

...
Белгийската атлетка Елин Берингс твърди, че е била принудена да
Коментари Харесай

Берингс обвини организаторите на ЕП в Торун след проваленото ѝ първенство

Белгийската атлетка Елин Берингс твърди, че е била принудена да се отдръпна от полуфиналите на Европейското състезание по лека атлетика в зала в Торун “без причина” след подправен позитивен резултат при тест за COVID-19.

Берингс, европейска шампионка в дисциплината през 2009 година, трябваше да напусне конкуренцията в полския град в неделя (7 март) след позитивен тест за ковид предходния ден.

Но 34-годишната атлетка насочи гнева си към уредниците за това, че не са я тествали “веднага” след късния тест, който е посочил, че тя няма COVID-19.

Берингс, която се класира за полуфиналите след пето място в серията си, изрази разочарованието си в обществените мрежи.

“Няма полуфинал за мен…явно съм дала позитивен тест за Коронавирус през вчерашния ден. Не считам, че е нужно да изяснявам какъв брой съм съкрушена”, написа в Twitter Берингс в неделя.

По-късно същия ден тя добави: “Днес: Негативен бърз тест и отрицателен PCR. Така че е бил подправен положителен? Ако единствено ме бяха тествали по-скоро.”

I hope this never happens to anyone again and there can be a solution for such situations in the future.
Also, if anyone has an idea what might cause a false positive... I’d be happy to hear. Bad luck is not really an answer that suits professional sports....
— Eline Berings (@ElineBerings) Берингс разгласява в допълнение известие през вчерашния ден, в което пита за метода на уредниците за тестване на ковид: “Имах потребност от още един PCR тест вечерта. Отново негативен. Бях отстранена от надпреварата без причина. Можеше елементарно да бъде решено, в случай че ме бяха тествали неотложно след позитивния ми резултат.”

Пред Sporza Берингс съобщи, че това “това е най-лошото нещо, което съм преживявала. Това беше най-интензивното и най-негативното във връзка с страстите влакче в увеселителен парк. Толкова доста се случи за един ден. Определено не беше това, което чаках, когато се разсъниха. Денят беше доста чудноват. Коремът ми споделяше, че има доста неточности, които са се случили. Открих, че администрирането на теста не се е случило съгласно протокола и има прекалено много време сред първия и втория тест. Още от сутринта знаех, че няма да получа нищо друго с изключение на неприятни вести. В най-лошия случай бях болна, от каквото се опасявах, в най-хубавия случай бях с подправен позитивен тест. Гледах празната писта на полуфиналите, когато знаех, че би трябвало да съм там. Бях много напрегната.”

Берингс беше измежду неколцината спортисти, които не съумяха да се състезават след позитивни проби за COVID-19. Това беше повода и полската щафета на 4 по 400 метра при мъжете да бъде изтеглена от присъединяване във финала. Полската спринтьорка Ева Свобода пък даде позитивен тест за ковид преди шампионата и не съумя да пази европейската си купа на 60 метра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР