Белгийска компания има инвестиционно намерение за 1,1 млрд. евро за

...
Белгийска компания има инвестиционно намерение за 1,1 млрд. евро за
Коментари Харесай

Голям иновативен инвеститор за производство на батерии стъпва на българския пазар, обяви премиерът

Белгийска компания има капиталово желание за 1,1 милиарда евро за произвеждане на акумулатори, разгласи министър председателят след среща в Министерския съвет с представители на евентуалния вложител. 

„ Тази среща е, с цел да представим едно ново и много огромно желание от белгийската компания Avesta Battery & Energy Engineering. Става дума за желание за произвеждане на ново потомство твърдофазни литиево-йонни акумулатори, които намират необятно приложение в автомобилната промишленост, а също по този начин и в други технологии. Общият размер на капиталовото желание е до 1,1 милиарда евро за идващите от три до пет години, според от това по какъв начин се реализира инвестицията “, изясни той. 

" Участието на България в Европейския алианс за акумулатори е от съществена значимост. Това ни оказа помощ да вземем това решение. Изпълнението на такава модерна технология посредством нашия цех ще бъде подобрявана посредством изследователския ни център в Белгия. Ще произвеждаме качествена продукция, само че и ще понижим въглеродния отпечатък. Ще поддържаме стеснен контакт с локалната общественост. Инвестицията ни е обвързвана и със основаване на претовареност, и с образование на чиновниците ни. Искаме да сътворяваме специалисти в съответните сфери. Най-общо целим основаването на към 1 000 работни места в района. Като се включат и доставчиците, работните места в района стават доста повече. Целим основаването на най-големия Научно-изследователски център в Европа - в Пловдив ", изясни представител на Avesta Battery & Energy Engineering.

Очаквайте детайлности!

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР