Белгия затваря от днес границите си за пътници, които пристигат

...
Белгия затваря от днес границите си за пътници, които пристигат
Коментари Харесай

Белгия затваря границите за пътуващи от Русия и Индонезия заради пандемията

Белгия затваря от през днешния ден границите си за пасажери, които идват от Русия или Индонезия, поради епидемиологичната конюнктура в тези две страни, оповестиха локални медии.

Изключения ще се позволяват за белгийски жители и непрекъснато пребиваващи в Белгия, които ще се наложи да бъдат сложени под 10-дневна карантина и да бъдат изследвани за коронавирус на първия и седмия ден след идването. Белгийските локални управляващи са съставили собствен лист на " рисковите " страни от позиция на пандемията и в него попадат още 24 страни, измежду които Англия и страни от Южна Америка, Африка и Азия. Със същото решение от листата отпадат Индия и Пакистан, като аргументите за смяната не се прецизират, означават медиите.

По-рано белгийските управляващи разясниха, че вкарват и отстраняват рестриктивните мерки за интернационалните пътувания съгласно данните на Световната здравна организация и Европейския център за попречване и преодоляване на болесттите. За пътуващите от страни, оцветени на картите с епидемиологичните данни в зелено, Белгия не постанова никакви ограничавания. За идващите от оранжеви зони се изисква уверение за имунизация, преболедуване или проучване, а за идващите от червени зони може да се постанова карантина, без значение дали са имунизирани

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР