Белгия въвежда задължителна 7-дневна карантина и PCR за всички граждани,

...
Белгия въвежда задължителна 7-дневна карантина и PCR за всички граждани,
Коментари Харесай

Белгия въвежда 7-дневна карантина и PCR за пристигащите от България |

Белгия вкарва наложителна 7-дневна карантина и PCR за всички жители, идващи от страна от така наречен " алена зона ", каквато е и България. Същият режим ще важи за хората, които са останали в страна от " алената зона " повече от 48 часа, оповестява пресцентърът на Министерство на външните работи.

Пътниците би трябвало да бъдат тествани през първия и седмия ден от влизане в страната.

При негативен резултат от PCR тест на седмия ден карантината се приключва. Ако резултатът е позитивен, жителите би трябвало да се самоизолират за още минимум 7 дни.

По информация на посолството ни в Брюксел изключение от наложителната карантина ще се прави за жителите, които обитават в Белгия по-малко от 48 часа. Ако престоят на предстоящ на карантина е под 7-дневния карантинен интервал, той може да напусне страната преди приключването на периода на карантината.

Сред изключенията са също жители, които извършват сериозни функционалности в основни сектори; студенти, които могат по изключение да пресечен карантината си, с цел да се явят на изпит; жители с главно местопребиваване в Белгия, обитавали в чужбина по професионални аргументи, които могат да се откажат от наложителната карантина до 4 януари, при изискване че разполагат с уверение от работодателя за професионалната причина за пътуването.

От 4 януари 2021 година при оценката на формуляра за местонахождение на пасажерите ще се вземат поради командировките, заверени от работодателя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР