Белгия въвежда нови ограничения за движението на хората в страната.

...
Белгия въвежда нови ограничения за движението на хората в страната.
Коментари Харесай

Белгия въвежда допълнителни ограничения за движението на гражданите в страната

Белгия вкарва нови ограничавания за придвижването на хората в страната. Това оповестиха локални медии, като се позоваха на решение на Съвета за национална сигурност.

Предвижда се придвижването да бъде позволено, единствено в случай че жителите са излезли до магазин за хранителни артикули или до аптека, с цел да посетят доктор, поща или банка, да заредят с гориво, да оказват помощ на други в потребност. Насърчава се придвижването за спортуване, само че единствено когато не се събират повече от двама души дружно и то при огромно разстояние един от различен. Събирането на повече от двама души на публично място ще бъде неразрешено.

Всички сдружения са призовани да обезпечат на чиновниците си опция да работят от вкъщи. Ако това е невероятно и не може да се обезпечи безвредно разстояние сред чиновниците, сдруженията ще би трябвало да преустановят активността си. Нарушителите ще бъдат глобявани, а тези, които повторят провинението ще търпят по-строги санкции.

Всички търговски обекти, с изключение на аптеки, магазини за хранителни артикули и будки за цигари и вестници, би трябвало да затворят. Денонощните магазини ще работят единствено до 22.00 часа. Училищата и детските градини остават отворени за децата на чиновниците, заети в някои области от публичен интерес.

Забраняват се пътуванията отвън Белгия по несъществени мотиви. Засега държавните граници остават отворени. Мерките са в действие до 5 април в това число, заяви държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР