Белгия ще купи от САЩ 34 изтребителя Ф-35 (модел F-35

...
Белгия ще купи от САЩ 34 изтребителя Ф-35 (модел F-35
Коментари Харесай

Белгийският премиер потвърди, че страната ще купи от САЩ 34 изтребителя Ф-35

Белгия ще купи от Съединени американски щати 34 изтребителя Ф-35 (модел F-35 Lightning II, вид A), заяви министър-председателят Шарл Мишел, представен от локални медии.

С това известие се удостоверява подозрение, изразявано намерено повече от година, че страната е предопределила решението си по откритата социална поръчка, в която се състезаваха също консорциумът " Юрофайтър " с машините " Тайфун " и шведските самолетостроители " Сааб " с модела " Грипен ". Извън процедурата предложение показа и Франция с изтребителя " Рафал ", предава Българска телеграфна агенция.

Белгийското държавно управление ще вложи в програмата за превъоръжаването на Военновъздушните сили (ВВС) общо 15 милиарда евро. Опозицията в Народното събрание уверено оспори тези разноски, макар че пред депутатите в навечерието на решението се явиха за отговор представители на министерствата на защитата, финансите и стопанската система.

Първоначална стойност на договорката е 3,6 милиарда евро, а последна цена се доближава за цялата 40-годишна дълготрайност на живота на новите машини. Медии по-рано означиха, че само Ф-35 отговоря на потребностите на белгийските управляващи машините да имат способността да носят атомно оръжие.

Белгия отстранява от въоръжение 49 самолета Ф-16, взети във Военновъздушни сили след 1975 година. Според оповестени в медиите отчети старите машини подлежат на доработка за удължение на ресурса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР