Белгия се нареди сред малкото европейски държави, които се канят

...
Белгия се нареди сред малкото европейски държави, които се канят
Коментари Харесай

Белгия отваря музеите си с нов модел за посещения

Белгия се подреди измежду дребното европейски страни, които се канят да отворят музеите си дружно с връщането на естествения метод на живот. Музеите в Брюксел ще проработят на 19 май при строги ограничения за сигурност, с цел да се ограничи разпространяването на ковид, написа „ Арт Нюзпейпър ".

Културните институции в Европа първи бяха затворени след оповестяването на пандемията. Докато на Стария континент страните се готвят за постепенно разпределяне на ограниченията, културата остава под ключ, с редки изключения (Италия възнамерява отваряне на музеите си на 18 май).
Мерките в Кралските музеи на изящните изкуства на Белгия слагат казус, който евентуално ще бъде последван и от културните институции на други страни. Сред тях са образуване на еднопосочно придвижване в постройките и почасов пропускателен режим на входа, който да подсигурява невисок брой гости едновременно. За да се избегне риска от заразяване, се вкарват аудио турове. В взаимозависимост от размера на залите в музеите, повече или по-малко хора ще бъдат допускани по едно и също време. Допустимият брой гости ще бъде посочен на входа на всяка зала.

Популярни английски историци на изкуството разпространиха ограниченията с коментар, че може да се сторят забавни и на локалното държавно управление.

Междувременно рекомендация за отварящите музеи предложиха и от интернационалната организация на музеите Cimam - те поучават на входа на постройките да се мери температурата на всеки клиент, да се следи за хора, които не наподобяват в положително здравословно положение. Препоръчва се още носенето на маски за личния състав и за посетителите, както и краткотрайна възбрана на музейните обиколки с гидове. Сред препоръчаните разновидности за ограничаване на ковид са и отпадането на стратегии и събития за възрастни жители и други уязвими групи и измерването на температурата на личния състав по два пъти дневно - при встъпване на промяна и в 14 ч., като резултатите би трябвало да бъдат записвани.

Потвърдените случаи на инфектирани с ковид в Белгия са 48 519, умряли са 7594 души.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР