Белгия се изправя срещу Мароко във втория си мач от

...
Белгия се изправя срещу Мароко във втория си мач от
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО: Белгия vs Мароко 0:0, Алах влезе в игра

Белгия се изправя против Мароко във втория си мач от група F на Мондиал 2022..

Мароканците трябваше да вършат смяна в състава си още преди да е почнала срещата, откакто по време на загрявката контузия получи титулярният вратар Ясин Буни. На негово място започва Мунир Мохамади. В петата минута белгийците бяха доста близо да открият резултата, откакто Торган Азар изведе Миши Батшуай. Нападателят шутира, само че Мохамади с тяло избави.

През първия четвърт час на срещата Белгия владееше повече топката и създаваше безпорядък към вратата на Мунир Мохамади, до момента в който Мароко опитваше да порази противника с контрадействия, които обаче бяха лимитирани в първите 15 минути на " Ал Тумама ". В 17-ата Амаду Онана отигра топката след центриране от ъглов удар, само че стреля от няколко метра над мароканската врата. Малко по-късно пък Тома Мюние шутира от междинна отдалеченост, само че Мохамади избави.

В 33-ата белгийците разиграха доста добре, а Де Бройне видя вдясно Мюние. Халфбекът на " алените дяволи " подаде по земя към Батшуай, само че Мунир излезе и улови топката.

Шест преди края Кевин Де Бройне стреля от дребен ъгъл след фал, само че топката мина над напречната греда на Мунир. В добавеното време на първата част реферите анулираха гол на " лъвовете на Атлас ". Хаким Зиеш шутира мощно от фал, а Хакими и Саис нападнаха с глава кълбото. И двамата не играха с него, а Тибо Куртоа не съумя да отрази удара и топката влетя в мрежата му. След преразглеждането обаче стана ясно, че Саис е в засада и въздейства на дейностите на белгийския пазач и реферът анулира гола.

Пет след подновяването на играта Хаким Зиеш шутира от отдалеченост, само че Куртоа избави авторитетно. Белгия отговори с диагонален удар на Еден Азар, само че Мунир мазета в корнер. След него Онана игра с топката, само че ударът му отлетя навън. В 57-ата Софиан Буфал с лекост мина край Тома Мюние и шутира мощно по диагонала, само че топката не откри очертанията на вратата, защитавана от Куртоа.

В 65-ата влезлият като запаса Дрийс Мертенс заходи през средата и с едно придвижване отстрани защитник на Мароко. Последва доста мощен удар, само че Мунир избави. Две по-късно за Мароко излезе Хакими, а в игра се появи Яхия Алах.

LIVE  /

Стадион: " Ал Тумама " (Доха)

Рефер: Сесар Паласуелос 

Стартови сформира:

Белгия:  Куртоа – Кастан, Алдервайрелд, Вертонген – Мюние, Т. Азар, Онана, Витсел – Де Бройне, Е. Азар – Батшуай 

Мароко:  Буну – Хакими, Мазрауи, Ажер, Саис, Амрабат, Унаи, Амалах, Зиеш, Буфал, Ен-Несири​
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР