Белгия се измъчи, но все пак победи с 3:2 Япония

...
Белгия се измъчи, но все пак победи с 3:2 Япония
Коментари Харесай

Белгия потрепери, но посече "самурайте" след обрат

Белгия се изтеза, само че въпреки всичко победи с 3:2 Япония и си обезпечи място в четвъртфиналната фаза на Мондиал 2018. Тимът на Роберто Мартинес губеше с 0:2 до 69-ата минута. С попадения на Вертонген, Фелайни и Чедли обаче, " алените дяволи " не престават напред, а " самурайте " напущат шампионата с високо вдигнати глави.

На четвъртфинал Белгия ще се изправи против Бразилия. По-рано през днешния ден " Селесао " се наложи с 2:0 над Мексико.
На живо: Белгия - Япония Следете с нас осминафинала от Мондиал 2018
След равносилен първи четвърт час белгийците взеха самодейността и ситуациите пред вратата на Кавашима започнаха да валят едно след друго. Японците рисковано одобриха играта в своята половина и в 15-ата минута Мертенс откри чудесно Лукаку в пеналта, само че той не съумя да означи.

Последва шут на Азар, избит от стража на " самурайте ". Японците дадоха отговор с удар с глава на Нагатомо право в ръцете на Куртоа.

В края на полувремето азиатците изпуснаха страхотна опция. Нагатомо центрира към намиращия се в засада Осако, само че реферът не спря офанзивата. Японският нападател отклони топката, а Куртоа остави тя да мине през ръцете му. За негово благополучие изстрелът бе слаб и той въпреки всичко улови пред голлинията.

" Самурайте " откриха резултата три минути след почивката, когато Шибазаки изведе Харагучи и той не сбърка - 0:1.

Малко по-късно Япония нанесе втори удар на Белгия. Такаши Инуй се разписа с шут от 25 метра.

" Червените дяволи " обаче реализираха поврат. Първо в 69-ата минута Ян Вертонген, с огромна доза шанс, преодоля Кавашима за 1:2, а единствено пет по-късно влезлият като запаса Фелайни изравни 2:2.

В четвъртата минута от добавеното време Чедли разруши японските сърца с трети гол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР