Белгия се готви за евентуален провал на преговорите за Brexit,

...
Белгия се готви за евентуален провал на преговорите за Brexit,
Коментари Харесай

Белгия e в бойна готовност за провал на преговорите за Brexit

Белгия се готви за възможен неуспех на договарянията за Brexit, като укрепва митническите си служби с дронове, кучета и десетки нови чиновници, написа Bloomberg.

Страховете в Европейския съюз, че няма да бъде реализирано комерсиално съглашение сред Лондон и Брюксел, се ускоряват от ден на ден. Ако това се случи, Англия ще напусне блока без никакви гаранции и никакъв временен интервал, в който да се пренастрои към новите условия.

Обединеното кралство, което е четвъртият максимален търговски сътрудник на Белгия, би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година със или без съглашение. В същото време Белгия се стреми да вкара своя нов режим до началото на април.

Макар нейните пристанища да са мощно свързани с английската стопанска система посредством търговията с тежки товари, дребната страна е подготвена за най-лошия вероятен сюжет - овакантяване без съглашение и временен интервал, твърдят от белгийското министерство на финансите.

 Над 17 млн. метрични тона храни, текстил, химикали, коли, машини и други артикули са пътували сред Брюж и Англия през 2017 година
Над 17 млн. метрични тона храни, текстил, химикали, коли, машини и други артикули са пътували сред Брюж и Англия през 2017 година

Белгийското федерално държавно управление влага в дронове за наблюдаване на бреговата линия и Северно море, скенери, които работят под водата и спомагателни кучета, за разкриване на опиати и пари.

Освен това набира 141 нови митнически чиновници, които ще влязат в деяние от април 2019 година Общият брой на чиновниците, които ще бъдат наети, зависи най-много от изхода на договарянията сред Англия и Европейски Съюз.

Държавните водачи от Европейски Съюз би трябвало да обсъдят Brexit на срещата на върха в Брюксел идната седмица. Двете страни се стремят към договорка през октомври, с цел да дадат задоволително време на английския и европейския парламент да ратифицират възможното съглашение преди Островът да напусне блока.

Правителството на премиера Тереза Май, което остава надълбоко разграничено по отношение на бъдещите търговски взаимоотношения с Европа, е обект на рецензии, че не прави задоволително, с цел да се приготви за най-тежкия вероятен Brexit.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР