Белгия реши да забрани, считано от идната сряда за срок

...
Белгия реши да забрани, считано от идната сряда за срок
Коментари Харесай

Белгия забрани пътуване зад граница без основателна причина

Белгия реши да забрани, считано от идната сряда за период до 1 март, пътувания зад граница без основателна причина, заяви през днешния ден държавен източник, потвърждавайки информациите на белгийски медии, съобщи Франс прес.

Това решение цели да сдържи разпространяването на ковид и на неотдавна откритите нови варианти.

Забраняват се пътувания за забавление или през свободното време, по границите ще има надзор и ще се постановат санкции, посочи по телевизия RTBF Елио Ди Рупо - министър-председател на района Валония.

Белгия, която има население от 11,5 милиона, е една от най-тежко засегнатите от пандемията европейски страни. От КОВИД-19 са умряли над 20 000 души.

Въпреки че счита, че се оправя с втората вълна на болестта по-добре (с към 2000 случая на дневна база понастоящем) от съседите си Германия и Нидерландия, по-заразният английски вариант провокира огромно безпокойствие.

Британският вариант към този момент провокира десетки болести в старешки домове и наложи затварянето на няколко учебни заведения.

От близо три месеца, с цел да спре втората вълна на пандемията, Белгия е в частична карантина. Училищата са отворлени, само че доста браншове са затворени - не работят кафенета, заведения за хранене, театри, спортни зали, фризьорски салони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР