Белгия реши да пусне на свобода уволнения каталунски премиер Карлес

...
Белгия реши да пусне на свобода уволнения каталунски премиер Карлес
Коментари Харесай

Белгия пусна на свобода Пучдемон

Белгия реши да пусне на независимост уволнения каталунски министър председател Карлес Пучдемон и четирима от министрите му.

Петимата се предадоха на белгийската полиция през вчерашния ден, малко откакто Испания издаде европейски заповеди за задържането им.

Бившите представители на разпуснатото държавно управление на самостоятелната област ще бъдат освободени при избрани условия, заяви прокуратурата в Брюксел, представена от международните организации.

Петимата няма да могат да напущат Белгия без позволение от арбитър. Освен това те би трябвало да дават действителен адрес и да се явяват персонално на всички правосъдни съвещания, както и да се явяват, в случай че бъдат призовани от полицията или съда.

Петимата каталунски сепаратисти се явиха пред белгийски арбитър следовател през вчерашния ден следобяд и разпитът им продължи до вечерта, напомня Асошиейтед прес.

Каталунските сепаратисти ще се явят на правосъдно съвещание, където ще бъдат прегледани основанията на Испания да изиска екстрадицията им. Решението може да бъде обжалвано.

Пучдемон и неговите министри оповестиха на конференция в Брюксел във вторник, че са пристигнали в града в търсене на срещи с европейските институции и поради опасения, че испанският съд няма да отсъди по делата им заслужено.

Бившият каталунски президент изиска персонални гаранции от испанските управляващи за почтен развой, само че Мадрид не отговори на апела му.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР