Белгия привика в петък израелския посланик, след като сграда на

...
Белгия привика в петък израелския посланик, след като сграда на
Коментари Харесай

Белгия привиква израелския посланик, след като сградата й в Газа бе бомбардирана

Белгия привика в петък израелския дипломат, откакто постройка на белгийската Агенция за развиване в град Газа беше бомбардирана , предава " Ройтерс ".

" Атаките против гражданска инфраструктура нарушават правилата на интернационалното филантропично право. Всички страни би трябвало да се придържат към него ", написа външният министър Хаджа Лахбиб в обществената медийна платформа X.

Белгийското министерство за съдействие за развиване съобщи, че не знае за цивилни жертви и че постройката, която е споделена с Handicap International, е трябвало да е празна по време на бомбардировката. Министерство сподели, че израелският дипломат е заречен следствие.

В изказване външното министерство добави: " Белгия ще сложи още веднъж въпроса за обезщетенията за развалената инфраструктура на планове, финансирани от Европейски Съюз и неговите държави-членки, още веднъж в дневния ред на последваща европейска консултация. "

Не е ясно по кое време постройката е бомбардирана. Говорителят сподели, че Белгия е схванала за това в четвъртък вечерта и подозира, че се е случило в сряда.

Белгийското външно министерство повтори апела си за трайно филантропично преустановяване на огъня в Газа, обновяване на мирния развой и политически договаряния, които биха могли да доведат до решение с две страни, " единственият излаз от този спор ".
 Йордания задържа за малко четирима израелци, пресекли границата по простъпка
Йордания задържа за малко четирима израелци, пресекли границата по простъпка

Министерството на външните работи е осигурило бързото им връщане в Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР