Белгия предлага да бъде въведена обща европейска система за проследяване

...
Белгия предлага да бъде въведена обща европейска система за проследяване
Коментари Харесай

Белгия предлага система за проследяване на внасяния в ЕС втечнен газ от Русия

Белгия предлага да бъде въведена обща европейска система за следене на съветския полутечен газ, внасян в Европейски Съюз, с цел да може да се ползват европейските наказания против Русия. Това оповестиха локални медии, като се позоваха на изявление на белгийския министър на енергетиката в оставка Тине ван дер Стратен, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министърът регистрира, че вносът на полутечен газ в Белгия се е удвоил и страната се затруднява да ползва глобите. Според нея е належащо Европейски Съюз да промени законодателството, с цел да може по-бързо да бъдат прекратявани договорите с съветските снабдители на полутечен газ, подписани преди Русия да бъде глобена поради това, че атакува Украйна. По нейните думи към този момент прекратяването на дълготрайните контракти води до правни неясноти.

Европейски Съюз наложи през юни наказания против вноса на съветски полутечен газ, които вкарват възбрана за прекачване на горивото сред кораби в европейските териториални води, даже да е предопределено за страни отвън Европейски Съюз. Медиите разясняват, че Белгия е изключително наранена от тези решения, защото ръководи терминали за полутечен газ за доставки в Северозападна Европа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР