Белгия отменя забраната за несъществени пътувания от и до страната

...
Белгия отменя забраната за несъществени пътувания от и до страната
Коментари Харесай

Белгия отменя забрана за пътувания от и до страната за държавите от ЕС

Белгия анулира възбраната за несъществени пътувания от и до страната за страните от Европейския съюз, в това число и България, считано от 00:00 часа на 19 април 2021 година По информация на посолството ни в Брюксел белгийските управляващи предлагат при опция да се подхващат пътувания единствено по неотложни аргументи, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.
Както и до момента, при идването си в Белгия пътуващите би трябвало да съблюдават режим на PCR тестване и 7-дневна карантина, предава Българска телеграфна агенция.
Всички жители над 6-годишна възраст, които нямат белгийско поданство или статут на непрекъснато пребиваващи в страната, би трябвало да показват при идването си документ за негативен PCR тест, не по-стар от 72 часа. Отрицателният резултат от PCR тест е наложителен, без значение дали пътуването се реализира с въздушен, авто, морски или железопътен превоз.
От министерството обръщат внимание, че идващите в Белгия жители, които имат белгийски персонални документи, не показват резултат от прелиминарен PCR тест. Тестът се прави на първия и седмия ден след идването в страната.
7-дневната карантина е наложителна за идващите в Белгия след престой повече от 48 часа в чужбина, в това число в България. Тя може да завърши единствено след негативен PCR тест, осъществен на седмия ден от карантината. Ако пробата покаже позитивен резултат, жителят би трябвало да се самоизолира за още 10 дни.
Изключение от наложителната карантина се прави за пътуващите, които ще обитават в Белгия за по-малко от 48 часа.
Остава и наложително попълването на Формуляра за местонахождение на пасажерите (Passenger Locator Form), който разрешава на полицията да разпознава хора, които не се тестват при завръщането си. На нарушителите на разпоредбите за тестване ще се постанова санкция от 250 евро.
По-подробна информация за ограниченията в Белгия може да бъде открита на уеб страницата на Министерство на външните работи в раздел "Коронавирусът - по какъв начин да пътуваме " на: https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/belgium
При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с Консулската ни работа към посолството ни в Брюксел на тел.: +32 2 375 86 50 и дежурен в извънработно време: + 32 473 981 042. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адрес
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР