Белгия не разполага с танкове, които да изпрати на Украйна,

...
Белгия не разполага с танкове, които да изпрати на Украйна,
Коментари Харесай

Белгия не разполата с танкове, които да предостави на Украйна


Белгия не разполага с танкове, които да изпрати на Украйна, заяви белгийският министър на защитата Людивин Дедондер, представена от локални медии. Тя прецизира, че тази седмица се чака решение на белгийското държавно управление за обезпечаване на средства за противовъздушна защита и противотанкови оръдия за нападнатата от Русия страна.

По нейните думи Белгия е предоставила основна поддръжка на Киев до момента, в това число с въоръжение и образование на украински военни. Дедондер посочи, че от белгийските ресурси към този момент са били предоставени картечници, гранатомети, каски, бронежилетки, генератори за ток, отоплителни уреди, средства за нощно виждане.

Белгийските управляващи приготвят изпращането на спомагателни средства за химическа, биологична и радиоактивна отбрана, както и за заличаване на подводници. Дедондер изяснява, че преди години белгийската армия е протекция склад с танкове в ресурс поради отпаднала нужда да ги поддържа.

Преди няколко месеца белгийските управляващи осигуриха на Украйна гаубици, снети от въоръжение скоро след главен ремонт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР