Белгия намали издръжката на принц Лоран – необуздания брат на

...
Белгия намали издръжката на принц Лоран – необуздания брат на
Коментари Харесай

Белгия намали издръжката на принц Лоран заради срещи с чужденци

Белгия понижи издръжката на принц Лоран – необуздания брат на крал Филип, в невиждано наказване поради срещи с непознати представители без позволение на държавното управление, заяви организация Франс прес.

Парламентът гласоподава в четвъртък да понижи годишната му прехрана от 307 000 евро с 15% – т.е. 46 000 евро по-малко, след рекомендация от премиера Шарл Мишел.

Принц Лоран (54 г.) бе сниман предходната година с военна униформа на честването на 90-годишнината на китайската войска в посолството на Пекин в Брюксел. Фотографията бе публикувана от него в Туитър без публично позволение.

По-рано принцът бе укоряван поради срещи в Либия и неразрешена аудиенция в Демократична република Конго (бивша белгийска колония) през 2011 година

Решението в Народното събрание с 93 гласа „ за “ и 23 „ срещу “ е първото използване на уговорка на закон от 2013 година, позволяваща прекъсване на издръжката на членове на кралското семейство, в случай че нарушат избрани правила.

Принц Лоран популяризира посредством юристите си писмо, в което споделя, че наказването „ може да му аргументи съществени вреди, които мъчно ще бъдат  поправени “.

Опитвайки се да завоюва благосклонностите на депутатите преди вота, той се оплака, че не може да работи поради статута си на кралска персона. Както и че „ три четвърти от издръжката му е обвързвана с осъществяване на отговорностите му под прецизния надзор на сметната палата “.

„ Тази прехрана, понижението на която се разисква вследствие на политически или медийни внушения, е цената на моя живот, който като цяло е зад мен в този момент “, написа принц Лоран, който е 3 години по-малък от краля.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР