Белгия надви с 3:2 като гост Германия в най-високопрофилната контрола

...
Белгия надви с 3:2 като гост Германия в най-високопрофилната контрола
Коментари Харесай

Белгия наказа безобразната германска защита

Белгия надделя с 3:2 като посетител Германия в най-високопрофилната контрола през днешния ден. " Червените дяволи " използваха слабостите на Бундестима в отбранителен проект и реализираха първа победа над този противник от 69 години. Яник Ферейра-Караско, Ромелу Лукаку и Кевин де Бройне означиха попаденията за Белгия, а за домакините точни бяха Никлас Фюлкруг от дузпа и Серж Гнабри. 

Ханзик Флик направи три промени в състава спрямо успеха над Перу преди няколко дни, като от първата минута започнаха Тило Керер, Леон Горетцка и Серж Гнабри. На върха на офанзивата още веднъж беше Никлас Фюлкруг, а Тимо Вернер нападаше по левия фланг. като крайни бранители стартираха Мариус Волф и Давид Раум.

Белгия излезе в система 4-3-3, като в офанзива селекционерът Доменико Тедеско заложи на Лукаку, Ферейра-Караско и голмайстора на Херта (Берлин) Доди Люкебакио. Тримата в средата на терена бяха Орел Мангала, Амаду Онана и Кевин де Бройне, а в центъра на отбраната си партнираха Ян Вертонген и Вут Фаес.

Двубоят на " Райн Енерги Щадион " В Кьолн събра близо 50 000 фенове, които останаха стъписани от многочислените неточности в отбраната на Бундестима, изключително преди почивката. Играчите на Ханзи Флик като че ли се виждаха за първи път, а против тях имаше противник, жаден за попадения. Белгийците откриха резултата още в 6-ата минута след пас на Де Бройне и прецизен удар на Ферейра-Караско. Крилото на Атлетико Мадрид получи премного свободно пространство, откри позиция за удар и разстреля Тер Стеген.

Вместо да вземат ограничения, домакините продължиха да играят извънредно наивно и всяка изгубена топка в центъра, водеше до заплаха пред вратата им. В 9-ата минута Де Бройне подаде на Лукаку, той се измъкна самичък против Тер Стеген и удвои задатъка на Белгия. В средата на полувремето таранът на " алените дяволи " уцели греда, след което Раум едвам не си вкара автогол. Голям пропуск направи и Люкебакио, който преодоля с топка в крайници половината терена, само че шутира в навън.

Проблемите за Германия се усилиха с травмата на Горетцка. Той беше сменен от Феликс Нмеча, а опитният Емре Джан влезе вместо Флориан Виртфц, който очевидно разочарова Флик с представянето си. До почивката Бундестимът провежда не повече от две-три положителни офанзиви, само че нито една от тях не довде до нещо рисково. Чак в 40-ата минута Волф насочи първия прецизен удар по посока белгийската врата, само че той не затрудни Коен Кастеелс. 

Все отново, германците върнаха един гол секунди преди края на полувремето. След центриране от корнер Лукаку докосна топката с ръка и реферът Уили Делажо отсъди дузпа. Фюлкруг прати Кастеелс в обартния ъгъл за 1:2. Веднага по-късно Лукаку получи опция да се реваншира за грешката си, само че не съумя да осъществя трети гол за Белгия. 

На старта на втората част Германия взе самодейността. В 52-ата минута Мариус Волф проби по десния фланг и центрира към Гнабри, само че неговият удар не попадна в задачата. Малко по-късно Тимо Вернер се отскубна и прокара топката сред краката на Кастеелс, само че голът му беше анулиран поради засада. 

За Белгия в игра влязоха Леандро Тросар, Йоан Бакайоко и Шарле Де Кетеларе, само че гостите бяха притиснати в половина си и въобще не поглеждаха към вратата на Тер Стеген. Това обаче се промени в 77-ата минута и първият удар на " алените дяволи " през втората част се трансформира в гол. Тросар напредна по левия фланг и сервира топката на крайници на Де Бройне, който майсторски я отклони в мрежата и добави попадение към двете си асистенции.

В оставащото време Германия заигра по-освободено и сътвори значително положения. Гнабри нацели гредата в 83-ата минута, а в 87-ата оформи крайното 2:3 след асистенция на резервата Кевин Шаде. Пред Ханзи Флик обаче остават много въпросителни, свързани най-много с представянето в отбранителен проект. 

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР