Белгия може да намали ДДС за енергоносителите от 21 на ...

Белгия може да намали ДДС за енергоносителите от 21 на

Белгия може да намали ДДС за енергоносителите от 21 на 6 на сто

Белгия може да понижи Данък добавена стойност за енергоносителите от 21 на 6 на 100 Подобна мярка би коствала на бюджета 770 млн. евро годишно Препоръчай (0)
Белгийското държавно управление предлага Данък добавена стойност за тока и газа да бъде понижен от 21 на 6 %, оповестиха локални медии.

Очаква се това предложение скоро да бъде прегледано от Федералния парламент. Отчита се, че сходна мярка би коствала на бюджета 770 милиона евро годишно. От предходната есен в страната бяха подхванати ограничения за отбрана на най-уязвимите жители от високите цени на енергоносителите. Помощ получиха към един милион семейства, които заплащат по намалени цени и получават по 80 евро на месец обезщетение за покриване на сметките.

Белгия ползва друг Данък добавена стойност за обособените артикули и услуги, като 21 на 100 е най-високият размер на налога. Засега енергоносителите се таксуват на най-високата данъчна ставка, само че управляващите са в подготвеност да лимитират размера на налаганите акцизи, с цел да поддържат в допълнение семействата.

Медиите регистрират, че до преди няколко месеца държавното управление не беше склонно да понижи налога за енергоносителите. Допълва се, че обсъжданото през днешния ден предложение за шест на 100 Данък добавена стойност е концепция на крайната левица и е единствено една от опциите пред ръководещите, с цел да смекчат отражението от растящите цени на енергията.

Подобни на белгийските ограничения вземат и други страни. Мярката е сходна на към този момент оповестеното понижение на налога върху електрическата енергия във Франция от 1 февруари.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg