Белгия изпрати медицински материали на стойност 150 000 евро в

...
Белгия изпрати медицински материали на стойност 150 000 евро в
Коментари Харесай

Белгия изпрати медицински консумативи в Ливан

Белгия изпрати медицински материали на стойност 150 000 евро в Ливан посредством своята конструкция за незабавна филантропична помощ (B-FAST), а доставките се изпращат в отговор на настояването на Ливан за помощ на фона на продължаващия спор с Израел.

В момента Ливан е замесен в яростен спор сред Израел и подкрепяната от Иран формация „ Хизбула “. Израелските сили организират сухопътна атака в региона на граница с Ливан и нанасят въздушни удари против позиции на

„ Хизбула “. На фона на увеличението на насилието държавното управление на Ливан се обърна към Европейския съюз за незабавна помощ.

В отговор Белгия доставя съществени медицински материали, които са незабавно нужни за подкрепяне на претрупаните лечебни заведения в страната. Доставки от стратегическия ресурс на Белгия, в това число ръкавици, игли, компреси, превръзки и термометри, също ще бъдат изпратени, с цел да се противодейства на сериозния дефицит.

„ Това ескалиращо принуждение основава една от най-тежките филантропични рецесии от 25 години “, сподели белгийският министър на опазването на здравето Франк Ванденбрук. Той прикани за неотложно преустановяване на огъня, наблягайки нуждата от дипломация и мир, а не от продължаващо принуждение.

Външният министър Хаджа Лахбиб също прикани за деескалация, наблягайки, че освобождението на всички заложници и прекратяването на огъня са от решаващо значение за постигането на мир в района.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР