Белгия и Англия излизат в сблъсък за престиж в мача

...
Белгия и Англия излизат в сблъсък за престиж в мача
Коментари Харесай

Днес на световното: Белгия и Англия излизат в търсене на малка в края на световното

Белгия и Англия излизат в конфликт за авторитет в мача за третото място на международното състезание по футбол в Русия. В 17.00 часа двата тима ще би трябвало да не помнят огорчението от отпадането в полуфиналите, с цел да завършат присъединяване си на шампионата с дуел, постоянно определян за неправилен.

Подобно на първия им мач от група G и Белгия, и Англия евентуално няма да имат огромен тласък да търсят успеха. В предходната среща между тях двата тима имаха по шест точки и идентична голова разлика, като мълчешком залогът беше кой ще приключи втори, с цел да отиде в привидно по-лекия поток от схемата.

Тогава англичаните демонстрираха видимо по-голямо отвращение да търсят триумфа. С голям брой промени в двата състава белгийците надвиха с 1:0, което им отвори пътя за последвалите мачове с Япония, Бразилия и Франция. Съперници на англичаните в елиминациите бяха Колумбия, Швеция и Хърватия.

" Трудно е да се оправиш с страстите. Разочарован си, тъй като си изнемощял на полуфинал и е доста мъчно да играеш още един мач с позитивна настройка. Нужно е да се да възстановим и да се организираме още веднъж. Не ти се отдава постоянно опция да завършиш трети ", сподели селекционерът на Белгия Роберто Мартинес.

Талантливото белгийско потомство беше покрай първи край в конкуренцията, само че тимът беше спрян от прагматичната игра на Франция в полуфинала. " Червените дяволи " имат опция да подобрят най-предното си класиране на международно, като през 1986 година в Мексико приключиха четвърти.

 Днес на международното: Белгия и Англия излизат в търсене на дребна в края на международното
© Reuters

Белгийците могат да бъдат удовлетворени от представянето си, тъй като последователно се утвърждават измежду огромните на национално равнище във футбола. " Червените дяволи " са най-резултатният тим на международното с 14 гола и с атрактивната си игра завоюваха доста почитатели.

Възпитаниците на Мартинес демонстрираха израстване по време на шампионата, като се измъкнаха от сложни обстановки. В осминафинала сътвориха героизъм с обрата от 0:2 до 3:2 против Япония, а против Бразилия демонстрираха, че могат да оставят притежанието на топката и да изчакват благоприятни условия на контраофанзива.

Англичаните също демонстрираха израстване с младия си състав, към който нямаше огромни упования преди началото на шампионата. В Русия статичните положения станаха непокътната мярка за тима, като цели девет от дванадесетте гола пристигнаха по този метод.

Възпитаниците на Гарет Саутгейт демонстрираха темперамент при триумфа след дузпи против Колумбия, по-късно надвиха против Швеция. Въпреки провалянето след продължения от Хърватия британските футболисти бяха оповестени вкъщи за " герои и национални съкровища ".

" Това не е мач, който всеки тим би желал да играе. Разбира се, че желаеме да победим. Ще сме подготвени да се надигнем още веднъж, тъй като тимът играе с чест ", съобщи Саутгейт.

 Днес на международното: Белгия и Англия излизат в търсене на дребна в края на международното
© Reuters

Двубоят обаче не е без значение за нападателя на тима Хари Кейн. Звездата на " Тотнъм " е лидер при голмайсторите с шест попадения, като най-близкият му противник за наградата, който е още в конкуренцията, е Ромелу Лукаку. Белгиецът има четири гола, колкото имат още Кристиано Роналдо и Денис Черишев.

Ако означи в мача, Кейн ще стане британският футболист с най-вече голове на едно международно. В момента той държи върховото достижение дружно с Гари Линекер, който вкара шест гола на мондиала през 1986 година

Мачът за третото място с изключение на за авторитет е постоянно доста ефективен. Играчите влизат без напрежение в конфликта със знанието, че и двата тима ще получат бронзови медали. От 1978 година в дуела за третото място има най-малко по три гола.

 Днес на международното: Белгия и Англия излизат в търсене на дребна в края на международното
© Reuters

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (448)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР