Белгия днес отново е скована от стачка на служителите в

...
Белгия днес отново е скована от стачка на служителите в
Коментари Харесай

Белгия е парализирана от стачки

Белгия през днешния ден още веднъж е скована от стачка на чиновниците в публичните услуги. Протестът е проведен от синдиката на социалистите, само че е подсилен и от други сродни сдружения, прецизираха локални медии.

Най-тежко са наранени транспортите, пощенските услуги, учебните заведения, детските градини и лечебните заведения. Работата на градския превоз е съвсем спряла, като в Брюксел се движи единствено една от четирите линии на метрото. Болниците работят в режим " почивен ден ", а в множеството региони на страната се движат единствено една пета от влаковете. Автобусите в Брюксел и Валония не работят.

Стачката е провокирана от решенията на държавното управление за заледяване на бюджетите за публични услуги, както и поради идната приватизация на държавни предприятия. Очаква се по-късно през днешния ден министър председателят Шарл Мишел да показа пред Народното събрание програмата на държавното управление за идната година. Според някои медии в обръщението си към депутатите той ще очертае плануваните отстъпки.

Сред държавните планове е намаляването на налога върху облагите на сдруженията, начало на облагане на дивидентите, въвеждане на по-големи данъчни отстъпки за предприятията, които влагат.

Очаква се държавното управление да отстъпи във връзка с пенсионната промяна и да остави в действие лист с специалности, за които е допустимо по-ранно пенсиониране.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР