Белгиецът Тиери Нювил с Хюндай i20 спечели за първи път

...
Белгиецът Тиери Нювил с Хюндай i20 спечели за първи път
Коментари Харесай

Нювил спечели за първи път в кариерата си Рали Монте Карло

Белгиецът Тиери Нювил с " Хюндай i20 " завоюва за първи път в кариерата си рали Монте Карло, първи кръг от новия сезон в международния шампионат по автомобилизъм. Нювил преодоля 16-е скоростни прави в надпреварата за 3:10:57.6 часа, с цел да записи 13-а победа в кариерата си.

На второ място с закъснение от 12.6 секунди финишира седемкратният победител Себастиан Ожие (Франция) с " Тойота Ярис ", който победи в предходните шест издания на конкуренцията. Трети на 14.3 секунди приключи Елфин Евънс от Англия също с " Тойота Ярис ". Нювил стартира деня на третото място с закъснение от 6.4 секунди след Евънс, само че още в 14-ата скоростна права и втора за деня той оглави подреждането и не изпусна водачеството си до края.

Евънс разреши и на Ожие да го изпревари в края, само че въпреки всичко доближи до десети подиум в кариерата си. Финландецът Есапека Лапи с " Форд Фиеста " приключи четвърни на 3:09.0 минути, а пети остана различен финландец на Кале Рованпере с " Тойота Ярис " на 4:17.2 минути. Седемкратният победител Себастиан Льоб (Франция) с " Хюндай i20 " се подреди едвам шести на 5:04.7 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР