Белгиецът си осигури крайната победа в Обиколката на Испания. Ден

...
Белгиецът си осигури крайната победа в Обиколката на Испания. Ден
Коментари Харесай

Ремко Евенепул си осигури победата в Обиколката на Испания

Белгиецът си обезпечи крайната победа в Обиколката на Испания. Ден преди последния стадий колоездачът на " Куикстеп " има задатък в генералното класиране от 2:05 минути пред Енрик Мас ( " Мовистар " ).

В последния планински стадий Евенепул беше нападнат единствено един път от противника си, само че не срещна никакви проблеми. Белгиецът загуби единствено 2 секунди на финалната права.

Колоездачът на " Куикстеп " ще стане четвъртият най-млад победител в Обиколката на Испания (22 години и 229 дни). Това е едвам второ присъединяване на Евенепул в триседмична обиколка след Джиро д`Италия през 2021 година, в което той не приключи.

Белгиец не е печелил една от огромните обиколки от 44 години.

Евенепул облече алената фланелка на водач след шести стадий и последователно стартира да усилва задатъка си в генералното класиране. Белгиецът загуби време само от трикратния победител Примож Роглич в 14, 15 и 16 стадии - общо 1.15 минути. Словенецът обаче след рухване.

Последният стадий във Вуелтата е в неделя, като е до Мадрид и с равнинен темперамент и офанзиви за генералното класиране няма. Евенепул ще финишира пред Мас и Хуан Аюсо, който е дебютант в триседмична обиколка. На 19 години и 360 дни той ще стане най-младият колоездач на подиума във Вуелта Испания и вторият най-млад в историята на огромните обиколки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР