Белгиецът Ремко Евенепул записа името си в историята на шосейното

...
Белгиецът Ремко Евенепул записа името си в историята на шосейното
Коментари Харесай

Ремко Евенепул с историческо постижение в шосейното колоездене

Белгиецът Ремко Евенепул записа името си в историята на шосейното колоездене, откакто стана първият играч, който печели олимпийската и международната купа в бягането по часовник при мъжете в границите на една календарна година.

На международния шампионат в Цюрих 24-годишният Евенепул, който завоюва златото и на миналогодишното международно, измина дистанцията от 46,1 километра за 53 минути и 1.98 секунди. Той преодоля рухване на веригата тъкмо преди старта и доста мощната крайна част на някогашния международен първенец Филипо Гана, с цел да се качи на върха на почетната стълбичка. Така той стана шестият колоездач, който прави отбрана на международната си купа.

Италианецът Гана остана със среброто на едвам 6.43 секунди. Бронзът стана владеене на различен италианец - Едоардо Афини. Европейският първенец завърши на 54.44 секунди от Евенепул.

За място на подиума можеше да се пребори и австралиецът Джей Вайн, който даваше едни от най-хубавите времена на междинните контроли, само че малко преди края той падна и трябваше да се помири с петото място. Пред него се подреди британецът Джошуа Тарлинг. Шести остана датчанинът Каспер Асгрен.

Шампионът от Обиколката на Испания Примож Роглич (Словения) пък приключи на 12-о място на повече от две минути от първия, като след финала самичък призна, че още не е изцяло възобновен след присъединяване си на Вуелтата.

Сред 59-те участници на старта имаше и двама българи. Мартин Папанов приключи на 46-а позиция на 9:54.95 минути от първенеца Евенепул, а Емил Стойнев остана на 50-о място на 11:36.42 минути.

Световното състезание в Цюрих продължава до 29 септември.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР