Белгиецът Фреди Верслуис, собственик на един от най-големите частни арсенали

...
Белгиецът Фреди Верслуис, собственик на един от най-големите частни арсенали
Коментари Харесай

Белгиец предлага на правителството си да купи за Украйна частните му танкове Leopard 1 - Свят

Белгиецът Фреди Верслуис, притежател на един от най-големите частни арсенали в Европа, желае да изпрати Украйна своите танкове Leopard 1, заяви Ройтерс. Белгиецът, твърди, че „ би трябвало да видят малко екшън “ и да подкрепят освен това войната с руснаците.

Мъжът с посребрена глава има в арсенала си към 500 тежки машини, включително влизат и танкове Leopard 1. Вижда късмет да се включи с доставка за Украйна след желанието на Германия да достави на Киев от по-новите Leopard 2. Версулис желае да продаде на белгийското държавно управление своите налични Leopard 1, а то да ги включи в пакета с помощ за Украйна.

Засега, съгласно международните организации, белгийското правителтсво отхвърля офертата с аргумента, че частният оръжейник желае прекалено много пари.

Самият Версли е натрупал големият боеприпас с вярата, че ще пристигна време, когато ще се търси оръжие и в този момент, очевидно счита, че това време е пристигнало. В хангарите му в средновековния Турне дремят, подготвени за потребление 50 Leopard1 и 38 Gepard-а, 112 австрийски леки танка SK-105, 100 италиански бронетранспортьора VCC2 и 70 M113.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР