Белфаст. Ирландското правителство предприе официални стъпки, с цел страната да

...
Белфаст. Ирландското правителство предприе официални стъпки, с цел страната да
Коментари Харесай

Belfast Telegraph: Ирландското правителство иска Европейският банков орган и Европейската медицинска агенция да се преместят в Ирландия след Брекзит

Белфаст. Ирландското държавно управление предприе публични стъпки, за страната да бъде хазаин на две от значимите европейски организации, които ще се реалокират от Лондон след Брекзит, предава Belfast Telegraph.
Ирландското Министерство на здравеопазването и Министерството на финансите се съревновават с други европейски страни, които също желаят да станат нов дом на Европейския банков орган (EBA) и Европейската здравна организация (EMA), които сега се намират в Лондон.
Двете организации имат над 1000 чиновници.
„ Предложението на Ирландия, да стане хазаин на Европейската здравна организация бе показано на генералния секретар на Европейския съвет “, обявиха от ирландското Министерство на здравеопазването.
Според Ирландия, Дъблин покрива всички критерии, които се изискват, с цел да стане хазаин на здравната организация.
Градове от близо 20 страни, в това число Дъблин, Франкфурт, Люксембург, Париж и Прага, желаят да бъдат домакини на организациите.
Това е огромна икономическа опция за всеки град. С преместването на организациите, ще се реалокират и огромна част от техните чиновници, в това число фамилиите им, както и редица бизнеси.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР