Бележка в дома ѝ отвела карабинерите до “капо ди тути

...
Бележка в дома ѝ отвела карабинерите до “капо ди тути
Коментари Харесай

Арестуваха и сестрата на бившия бос №1 на мафията

Бележка в дома ѝ отвела карабинерите до “капо ди тути капи ”
Управлявала “Коза ностра ” до момента в който брат ѝ бил 30 години в конспиративност

Матео Месина Денаро написал манифест на незаконната организация

Антимафиотите в Сицилия закопчаха Розалия Месина Денаро - сестрата на задържания на 16 януари някогашен висш необут на мафията Матео Месина Денаро.

Тя е упрекната в присъединяване в незаконно съдружие от мафиотски вид и в принадлежност към “Коза ностра ”, поради това, че през тридесетте години в конспиративност на брата си му била пособия да се укрива от правораздаването и да продължи да управлява незаконната организация. Освен това Розалия управлявала активите на мафията, насочвала капиталовложенията ѝ, осигурявала връзката на Матео с неговите подчинени и съратници, като съгласно прокуратурата била на път да се трансформира в “стратегическия мозък ” на “Коза ностра ”.

68-годишната жена е най-голямата от четирите сестри на някогашния към този момент “капо ди тути капи ” на мафията и майка на адвокатка Лоренца Гутадауро, която той избра да го пази в съда по време на идните процеси. Оказва се обаче, че без значение от огромната ѝ любов и безрезервност към по-малкия брат, който е бил боготворен в цялото семейство, Розалия на процедура се оказала тази, която провокирала закопчаването му. Защото при слагането на подслушвателни устройства в дома ѝ на предишния 6 декември, карабинерите създали подробен тараш на жилището и разкрили в скрито укритие в крайници на стол няколко писани на ръка бележки. Посредством такива послания, излъчени на ръка съгласно старите мафиотски повели, тя контактувала с наместниците на Матео из Италия. Но вместо да унищожи бележките, дамата запазвала някои и в една от тях антимафиотите разчели в детайли изложение на неговите последни тежки болежки и наставления за лекуването им. След това им трябвали единствено десетина дни, с цел да схванат, че тъкмо от маркираните в бележката патологии в клиниката “Ла Мадалена ” в Палермо се лекува някой си Андреа Бонафеде, наблюдавали го и в края на краищата той се оказал... Матео Месина Денаро!



В дома на арестуваната сестра карабинерите разкрили писан на ръка от Матео Месина Денаро манифест на “Коза ностра ”.

Но медиите в Италия се впечатлиха изключително от изписан на ръка от ексбос №1 на мафията лист, конфискуван от карабинерите отново при обиска на жилището на Розалия на 6 декември. Защото малко или доста текстът се оказва манифест на “Коза ностра ”, съгласно който проведената престъпност в Сицилия е съществена форма на опозиция на жителите на острова против неговите “чуждестранни поробители ”. Такъв подтисник съгласно Матео Месина Денаро преди време било Кралството на Пиемонт и Сардиния със столица Торино, а по-късно републиканска Италия със столица Рим.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР