Бележка на редактора: Регистрирайте се за Unlocking the World, седмичния

...
Бележка на редактора: Регистрирайте се за Unlocking the World, седмичния
Коментари Харесай

Трансатлантическите самолети летят със „скоростта на звука“ в момента. Ето защо

Бележка на редактора: Регистрирайте се за Unlocking the World, седмичния бюлетин на CNN Travel. Получете последните вести в региона на авиацията, храните и напитките, къде да отседнете и други новости в региона на пътуването.

Спасител на доста стеснени крайници, реактивният поток е добре прочут с това, че лишава към час полети на дълги дистанции от запад на изток.

Но сега работи изключително интензивно за пасажерите в икономична класа, защото реактивният поток над Атлантическия океан е толкоз мощен, че полетите, насочващи се от Съединени американски щати към Европа, доближават скорост, еквивалентна на тази на звука.

Звукът се популяризира с към 761 mph или 1100 фута в секунда при „ общоприети условия на морското ниво “, съгласно НАСА – малко над 661 възела.

През последните 24 часа пътническите самолети, пътуващи на изток от Съединени американски щати през Атлантическия океан, доближиха до 778 благи в час. Това е малко над 200 благи в час по-бързо от естествените крейсерски скорости.

Но в случай че си мислите, че тези полетни времена съответстват с доста изчезналия Concorde, чиито звукови гърмежи го отбелязваха, че преодолява звуковата преграда, време е да помислите още веднъж. Има разлика сред скоростта на земята и скоростта във въздуха (посочената въздушна скорост, всъщност скоростта на самолета по отношение на въздуха към него). Тези пътнически полети, колкото и да са бързи, не пробиха звуковата преграда.

Но те понижиха времето за полет. Полет 222 на Emirates от Далас до Дубай дойде 57 минути по-рано на 1 ноември, като доближи оптималната скорост от 675 възела или 777 благи в час край крайбрежията на Нюфаундленд, съгласно уеб страницата за следене на полети Flightaware.

Този аероплан доближи оптималната скорост от 777 mph или 675 възела. Този аероплан доближи оптималната скорост от 777 mph или 675 възела. С общителното подпомагане на Flightradar24

Полет 106 на American Airlines от JFK до Хийтроу дойде 54 минути рано в сряда сутринта, с полетно време от единствено шест часа и седем минути. Той доближи оптималната скорост от 778 mph, или 676 възела, също тъкмо след Нюфаундленд.

Междувременно полет 186 на Delta се състезаваше от Лос Анджелис до Лондон с оптималната скорост от 760 благи в час, пристигайки половин час по-рано на 1 ноември в 13.08 ч.

Товарен аероплан на KLM, който излетя с близо четири часа забавяне на 1 ноември, трябваше да дойде малко под два часа забавяне, пътувайки от Маями за Амстердам.

Реактивната бликам обясни

Струйният поток е „ ядро от мощни ветрове на към пет до седем благи над повърхността на Земята, духащи от запад на изток “, както го разказва Метеорологичната работа на Обединеното кралство.

Това е повода, заради която полетите на изток нормално са по-кратки от тези на запад – с полети на дълги дистанции, които натрупват часови разлики от час или повече, според от посоката на пътешестване.

Седем благи над повърхността на планетата е еквивалентно на към 37 000 фута – което значи, че самолетът на крейсерска височина елементарно се подхлъзва в реактивния поток.

И това е бързото изстудяване на времето в Щатите тази седмица (сега се насочва към Европа под формата на бурята Киаран), което е отговорно за ускоряването на ветровете, съгласно метеоролога на CNN Сара Тонкс.

„ Тази седмица пристъпът на леден въздух в Съединените щати усили разликата в температурата сред Съединените щати (студено!) и Атлантическия океан (топло!) “, споделя тя.

„ Това нарастване на температурния градиент усилва скоростта на струйния поток, който се задвижва от температурните разлики.

„ Очаква се реактивният поток да помогне за укрепването на бурята Киаран, система с ниско налягане и евентуален бомбен циклон, който се чака да дойде в Европа довечера [сряда]. “

Метеорологът на CNN Дерек Ван Дам добави: „ Запомнете, скоростта на земята е какъв брой бързо се движи аероплан по отношение на закрепена точка на земята по отношение на въздушната скорост, която е скоростта на самолета по отношение на въздуха, през който се движи. Така или другояче, тези самолети икономисват време и пари. ”

Реактивният поток е карайки самолетите да се движат с към 200 благи в час по-бързо от междинното. class= Реактивният поток кара самолетите да се движат с към 200 благи в час по-бързо от междинното. CNN

Колкото и бързи да са полетите тази седмица, те имат дребен метод да компенсират някои рекордни полети преди пандемията.

През февруари 2019 година аероплан на Virgin Atlantic прелетя с 801 благи в час от Лос Анджелис до Лондон, достигайки оптималната си скорост над Пенсилвания с помощта на реактивен поток от 200 благи в час – макар че се забави до едвам 710 благи в час, откакто удари океана. Самолетът – Boeing 787 Dreamliner – нормално има крейсерска скорост от към 560 благи в час. Основателят на Virgin Ричард Брансън го разказва като летящ „ по-бързо от всеки различен комерсиален несвръхзвуков аероплан в историята “.

неговият връх беше строшен на идната година от Боинг 747 на British Airways. Джъмбото на BA доближи 825 благи в час по време на полет от Ню Йорк до Лондон, намалявайки времето за пътешестване от към седем часа на малко под пет. В същия ден различен аероплан на Virgin Atlantic направи същия маршрут с време за пътешестване единствено с две минути повече.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР