Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China

...
Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China
Коментари Харесай

Джак Ма се отказва от плановете си да продаде акции на Alibaba след спад на акциите

Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China на CNN, който изследва какво би трябвало да знаете за възхода на страната и по какъв начин той въздейства върху света.

Джак Ма отсрочи проектите си да продаде акции на Alibaba на стойност стотици милиони долари, откакто акциите на китайския софтуерен колос се сринаха предходната седмица.

Две регулаторни документи от предишния четвъртък разкриха, че Ма е желал да трансферира 10 милиона акции на стойност близо 871 милиона $.

Но защото цената на акциите на компанията падна под упованията на милиардера, той не е продал „ нито една акция “, съгласно обява в сряда от основния шеф на Alibaba (BABA) Джейн Джианг Фанг във вътрешния конгрес на компанията, забелязан от CNN.

Първоначално беше планувано продажбите да се осъществят този вторник посредством JC Properties и JSP Investment, две организации, свързани с Ма и неговата филантропска фондация, съгласно документите.

Оповестяването на плануваните продажби пристигна в същия ден, когато Alibaba регистрира облагите за третото тримесечие, когато разгласи, че ще се откаже от проектите си да отдели своето звено за облачни калкулации частично заради несигурността, породена от контрола на Съединени американски щати върху износа на чипове към Китай.

Акциите на Alibaba паднаха с 9% в Ню Йорк в четвъртък и с съвсем 10% в Хонконг в петък, изтривайки към 20 милиарда $ от пазарната стойност на компанията.

Досега тази година акциите на Alibaba паднаха с повече от 10%.

Дзян сподели, че фактът, че и двете вести са пристигнали едновременно, е просто „ съвпадане “.

Новината за продажбата провокира клюки, че Ма е изгубил доверие в компанията, само че Цзян прикани чиновниците да отхвърлят сходни спекулации. Изпълнителният шеф сподели транзакциите бяха част от дълготраен проект, изложен през август, който ще разреши на офиса на Ма да влага в селскостопански технологии и планове за богатство както в, по този начин и отвън Китай.

Ма има вяра, че акциите на основаната в Ханджоу компания „ сега са доста по-ниски от действителната стойност на Alibaba и той няма да ги продаде “, сподели тя.

Председателят на Alibaba Джо Цай също се изрече, като написа в коментар към същата обява, забелязана от CNN, че има „ цялостно доверие “ в компанията.

В петък офисът на Ма сподели пред South China Morning Post, хонконгският вестник, благосъстоятелност на Alibaba, че той остава „ доста позитивен “ по отношение на вероятностите на компанията, макар проектите за „ частична продажба “.

Фондацията на Ма и Alibaba не дадоха отговор незабавно на настояванията за коментар по въпроса или дали продажбата на акции ще продължи, в случай че цената на акциите на компанията се увеличи.

В момента групата е в разгара на огромно преструктуриране, което беше оповестено през март и в началото имаше за цел да докара до делене на шест обособени звена, всяко следено от собствен основен изпълнителен шеф и ръб на шефовете.

Но предходната седмица Alibaba съобщи, че ще премисли проектите си освен за своя заоблачен бизнес, само че и за листване на своята верига за хранителни артикули Freshippo, базирайки се на нуждата от „ оценка на пазарните условия “.

Ма основа Alibaba през 1999 година Той се отдръпна като ръководител на компанията през 2019 година, към година преди да попадне в гореща вода с китайските управляващи поради рецензии към китайските финансови регулатори и банки. Оттогава предприемачът поддържа относително невисок профил, като в същото време остава акционер в Alibaba.

— Mengchen Zhang от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР