Бележим ръст от над 60% на туристите от Португалия, които

...
Бележим ръст от над 60% на туристите от Португалия, които
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Отбелязваме над 60% ръст на португалските туристи

Бележим растеж от над 60% на туристите от Португалия, които са посетили България за интервала януари-ноември 2017 година Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с Мануел Калдейра Кабрал, министър на стопанската система на Португалия, чийто сектор е и туризмът. Двамата разговаряха в границите на Световния стопански конгрес в швейцарския град Давос. Над 15 хиляди португалски туристи са посетили България за 11-те месеца на предходната година, сочат данните на Национален статистически институт.
Тема на срещата сред министър Ангелкова и португалския министър на стопанската система Кабрал бе и съдействието сред България и Португалия в региона на туризма. Те се сплотиха към концепцията, че двете страни биха могли да надградят положителното взаимоотношение посредством поощряване на присъединяване в туристически панаири, изложения, семинари и събития, провеждани в другата страна, както и визити на представители на медиите за разпространение на дестинациите. За нас би било потребно да обменяме опит в региона на стратегиите за обучение и образование, също и информация за стратегии за развиването на туризма, които да подтикват вложенията в бранша, съобщи министър Ангелкова. Двамата министри разискаха и опцията португалски специалисти да организират образование в българския Център за подготовка и преквалификация на фрагменти в туризма, който се приготвя сега. Очаква се скоро министър Калдейра да пристигна на аудиенция в България.

На работната среща бяха разисквани и единните европейски политики в региона на туризма за резистентен стопански напредък. Развитието на устойчивия туризъм е главен приоритет на министерството. Българското държавно управление основава условия за привличане на повече вложения в бранша и предизвиква партньорства, които форсират развиването на туризма в сигурна среда, съобщи министър Ангелкова. И добави, че задачата на Министерството на туризма е освен да бъдат привлечени повече инвестиции в бранша, само че и да затвърди и надгради имиджа на България като конкурентна дестинация, която предлага условия за доста занимания и отдих през цялата година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР