Бележим ръст. ИТН се представи много стабилно на изборите днес.

...
Бележим ръст. ИТН се представи много стабилно на изборите днес.
Коментари Харесай

ИТН доволни от изборите: Представихме се стабилно

Бележим растеж. Има Такъв Народ се показа доста устойчиво на изборите през днешния ден. Благодарим на гласоподавателите си. Това съобщи Тошко Йорданов от „ ИТН “.

Заедно с него коментар даде и различен изтъкнат народен представител от партията – Станислав Балабанов. Той дефинира изборната интензивност като висока. По думите му, тя е била по-висока от предстоящото.

„ Има Такъв Народ стои стабилно, за което сме признателни на гласоподавателите си “, сподели още Балабанов.

Тошко Йорданов отсече, че парламентарната група няма да работи с групировката на Делян Пеевски.

Коалицията ГЕРБ – Съюз на демократичните сили завоюва изборите за 51-вия парламент днес в България. Това сочат първичните резултати от днешния избор, получени въз основа на exit poll от „ Тренд “ и „ Галъп “.

ГЕРБ – Съюз на демократичните сили оглавява класацията с 26.1% от гласове на гласоподавателите. На второто място се подреждат от коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “ с 14.3%, следвани от парламентарната група на „ Възраждане “ с 13.6%. Това сочат данните на „ Галъп “.

Изключително люта борба за четвъртото място се водеше на изборите през днешния ден.

Надпреварваха се три политически сили, а точно – Движение за права и свободи – Ново начало на Делян Пеевски, Алианс за права и свободи на Ахмед Доган и Българска социалистическа партия на Атанас Зафиров.

В последна сметка, гласоподавателите сложиха на четвъртата позиция Движение за права и свободи – Ново начало с 9.6% дали своят вот. Топ 5 оформят Алианс за права и свободи със 7,7%, а на 6-тото място се подреждат Българска социалистическа партия – със 7,6%.

 

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: Избори 2024, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР