“ бележи нов спад в подкрепата, което позволява да ги

...
“ бележи нов спад в подкрепата, което позволява да ги
Коментари Харесай

Тренд: ПП бележи нов спад в подкрепата, ГЕРБ първи, ако изборите бяха днес

„ “ бележи нов спад в поддръжката, което разрешава да ги изпревари. „ “ записва растеж за втори следващ месец. Над половината българи са на мнение, че държавното управление няма да изкара цялостен мандат. 47% са на мнение, че не сa необходими предварителни парламентарни избори.

След значителния отлив на поддръжка през предишния месец по отношение на главните институции, при сегашното изследване записваме известна стабилизация с продължаваща минимална ерозия.

Положителната оценка за работата на Народното събрание се задържа на 24% от всички интервюирани, до момента в който негативните оценки се повишават до 66%.



При държавното управление записваме също лек спад на позитивни оценки за работата - от 29% през предишния месец до 27% през този, а негативните бележат също най-малък растеж от 56% през март до 58% през април. Отчитаме основни разлики в отношението към работата на държавното управление измежду другите партийни електорати. Симпатизантите на „ “ стоят най-убедени в поддръжка си по отношение на кабинета. Останалите три колегата имат много по-нюансирано отношение. Сред последователите на съотношението положителна-отрицателна оценка е в съразмерност 5 към 3. Симпатизантите на са разграничени на две равни елементи в тази си оценка, до момента в който тези на „ “ в по-голямата си част имат негативно отношение към работата на кабинета.



При президента не се следи основна смяна този месец, като позитивните оценки за неговата работа са 50%, а негативни 38%. 



Близо половината българи (47%) са на мнение, че предварителни парламентарни избори не сa необходими. 37% са на противоположното мнение. Сред разбивките по групи прави усещане, че само измежду симпатизантите на и господства позицията, че са нужни предварителни парламентарни избори.



Малко над половината (52%) считат, че държавното управление няма да изкара цялостен мандат. 28% са на противоположното мнение.



И този месец продължава ерозията в поддръжката към „ “ - от 22.9% измежду деклариралите, че ще гласоподават през март, до 20.1% през април. Този спад при групировката на Петков и Василев води до структурна смяна на електоралните настройки, като през този месец главният им конкурент в лицето на към този момент е първа политическа мощ с 23.6% от гласуващите. и задържат сходни равнища спрямо предходния месец надлежно с 11.1% и 10.5% от гласуващите. Регистрираме втори следващ месец на растеж при „ “ – от 7.3% през март до 9.3% през април, което подрежда партията на Костадинов като пета политическа мощ в страната, в близки стойности до третата и четвъртата. задържа позиции на 7.1% от гласуващите, а „ “ този месец са с 6.9% от всички декларирали, че ще гласоподават на възможни избори. 



Данни от изследване на „ Тренд “ по поръчка на вестник " 24 часа ", отдадено на настройките на българите по отношение на главните институции, обединения и настоящи тематики. Изследването е осъществено в интервала сред 6 и 13 април 2022 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " посредством таблет измежду 1004 души на възраст 18+. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР