Белчо е бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард

...
Белчо е бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард
Коментари Харесай

Кучето Белчо обедини Видинчани в благородна кауза

Белчо е бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския бул. "Панония ", написа БНР. Появил се в комплекс "Химик " във Видин в средата на предишното лято, на врата имал следи от каишка, по тази причина и хората от квартала допускат, че е бил домашно, само че нежелано куче.
След случая животното е открито от хора от квартала. Благодарение на обществените мрежи се основава организация и Белчо, както го назовават новите му другари, е превозен в столичната ветеринарна клиника от доброволец, който идва от София, с цел да го вземе и закара при експертите.
Историята му сплоти видинчани и доста хора започнаха да събират средства за лекуването на кучето. Ученици от видинската езикова гимназия направиха и благотворителен базар, като събраните 160 лв. преведоха по сметката за лекуване. От ориста на Белчо не престават да се интересуват неговите другари от Видин. Сред тях е Пенка Николова, една от дамите, които намират Белчо след случая.
"Белчо сега е добре, въпреки че публично е неработоспособен, само че това не е най-фаталното. В последна сметка от "DOG Help " му помогнаха. Една жена му подари количка, с която той се придвижва. На фотосите, които получавам от организацията, наподобява прелестно. Въпросът е, че трябваше този месец той да замине в Англия, където обгрижват кучета инвалиди. Защото Белчо има в действителност потребност от специфични грижи. В момента забавят отпътуването му и то ще бъде през месец юли. Нека помогнем, 5-10 лв., няма значение, тъй като той има потребност, защото в клиниката, в която се намира към този момент сметката му е към 800 лв.. "
Белчо е в клиниката на "Добро скимване " в кв. "Изток ". Ако някой от Вас желае да помогне, може да го направи на място в клиниката, по сметката или на телефон: 0999999495.
От организацията, която пое грижите за Белчо в София - DOG Help - BG, са отправили във фейсбук апел за помощ и поддръжка:
"Сумата за превоза, с който ще се придвижи до Лондон, е събрана, само че в клиниката сметката е към 800 лева, а до юли ще се натрупа още. Ние сме безапелационни,че ще се борим за него, до момента в който не бъде благополучен, в същото време търсим и други разновидности за него, в случай че изпадне нещо преди юли месец. Ако някой от вас желае да помогне, може да го направи на място в клиниката, по сметката или да се свърже с нас. Благодарим Ви! "
При превод би трябвало да се напише съображение Белчо.Dog Help-BG
Сметката на Ветеринарна клиника "Добро Хрумване " е следната:
Paypal: [email protected]Банкова сметка: ПРОКРЕДИТ БАНК ЕАД
BIC: PRCBBGSF
IBAN: BG27 PRCB 9230 1049 0611 16/
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР