Белащица излиза на протест с искане оставката на директора на

...
Белащица излиза на протест с искане оставката на директора на
Коментари Харесай

Белащица излиза на протест заради кариерите, искат оставката на шефа на РИОСВ

Белащица излиза на митинг с искане оставката на шефа на РИОСВ-Пловдив. Местни поданици са недоволни, че близо месец след приключването на концесията на двете компании „ Холсим кариерни материали “ и „ Европейски пътища “, те още веднъж би трябвало да се борят за чистотата на въздуха и естествения си живот.

„ В момента по всякакви кабинети употребяват живота ни като разменна монета за персонални облаги или удобно властване. Задкулисните сделки не са спрели и нищо не се е трансформирало. Лъжат ни! Трябва да им покажем, че нашето здраве не е стока, с която да си пазарят финансови и политически настойници! “, се написа в фейсбук послание на Павел Гимишев, един от уредниците на митинга.

Днес общинският консултант Константин Георгиев, който е част от подкрепящите митинга, разгласява в обществените мрежи, че активността на кариерите продължава и в този миг. " Краде се неподвижен материал, и то не за пръв път, само че по този начин е, когато няма страна, няма прокуратура, няма община. Или страната е купена от концесионерите или концесионерите са над страната... ", разяснява той.



Припомняме, че сега Регионалната ревизия по околната среда и водите би трябвало да даде мнение по оценката за въздействието върху околоната среда на база капиталовите планове на компаниите. Тя ще бъде взета поради от Министерството на енергетиката, от които зависи ще бъде ли удължена концесията на компаниите или не. Именно „ Холсим “ към този момент са входирали в Регионална инспекция за опазване на околната среда капиталово предложение за продължение на добива на строителни материали от землището на кариерите над селото.

Припомняме, че преди дни кметът на община „ Родопи” сезира Европейската комисия и Европейската организация за околна среда поради казуса с кариерите над село Белащица. Той уличи и Маргарита Попиванова- изпълнителен шеф на „ Европейски пътища”, в неистина по отношение на построения околовръстен път на село Белащица.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР