Беларуският президент е приет в болница край Минск, предаде беларуската

...
Беларуският президент е приет в болница край Минск, предаде беларуската
Коментари Харесай

Лукашенко е в болница

Беларуският президент е признат в болница край Минск, съобщи беларуската организация NEXTA. При идването му методът към болничното заведение е бил блокиран от полиция и военни, а защитата е следила улиците в болничния квартал, оповестиха международните медии, предава " 24 часа ".

За последно Лукашенко беше забелязан обществено на 9 май, когато участва на парада за Деня на успеха в Москва с Владимир Путин. Там беше обърнато внимание на явната му физическа уязвимост, заради което се наложи да го карат на 300 метра през Червения площад с електрически автомобил. На ръката си имаше превръзка, каквато се поставя след интравенозна терапия. Беларуският президент пропусна и формалния обяд с Путин. Вечерта той отлетя за Минск, а от негово име тирада произнесе министърът на защитата Виктор Хренин.

Оттогава Лукашенко не се е появявал обществено и до през днешния ден не е имало публична информация за здравословното му положение, което не е в традицията на беларуските управляващи. Вестник " Зеркало " пресметна, че Лукашенко и неговите представители са говорили за здравето му четири пъти през последните 10 година През 2013 година и 2014 година той претърпя интервенция на коляното, а през 2020 година разгласи, че два пъти е боледувал безсимптомно от ковид.

Според оповестена по-рано информация в Телеграм, споделена и от беларуски медии, още нощес Лукашенко е посетил с кортежа си известна болница.

Два часа по-късно обаче кортежът си е тръгнал от здравното заведение. Според информация на телеграм канала ВЧК-ОГПУ Лукашенко евентуално има проблеми с ендокринната система и със сърцето. Според техен източник неотдавна професори от Москва са посещавали Лукашенко.

Днес президентът на Беларус не се появи на трибуната в Деня на държавния байрак, герб и химн, който се празнува на 14 май в Беларус. Замести го министър председателят Роман Головченко.

Лидерът на беларуската съпротива Светлана Тихановска разгласи, че в случай че с Лукашенко се случи най-лошото, Беларус е длъжна да предотврати появяването на " различен деспот ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР