Беларуският президент Александър Лукашенко заяви днес, че е поискал от

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви днес, че е поискал от
Коментари Харесай

Лукашенко каза, че е поискал от Путин нови оръжия за Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи през днешния ден, че е изискал от съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През да спомага за снабдяване на Беларус на няколко нови вида оръжия, съобщи ТАСС, като се базира на беларуската осведомителна организация БелТА.

"Помолих съветския президент за доставка на няколко нови типа въоръжение ", сподели Лукашенко в диалог с съветския министър на защитата Сергей Шойгу в Минск.

Президентът не посочи, какви оръжия е изискал от Путин, показва Ройтерс, припомняйки, че беларуският водач е изправен пред всеобщи митинги в страната си след противоречивите президентски избори там през август.

"Можем да задържим обстановката под надзор освен в Беларус, само че и по границите ни ", добави Лукашенко, представен от БелТА и Българска телеграфна агенция.

По-късно представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели в отговор на журналистически въпрос, че на договарянията с Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През беларуският водач Лукашенко не е повдигал тематиката за доставкина оръжие.

На срещата с Шойгу беларуският президент предложи двете страни да продължат да провеждат военни учения "Славянско приятелство ", каквито сега се организират край Брест, и да се намерения и за други взаимни маневри.

Лукашенко, който е на власт в Беларус от 1994 година, съобщи също, че нови президентски избори ще бъдат създадени, откакто бъде призната нова конституция.

Изявлението на беларуския президент идва два дни, след срещата му с Путин в черноморския курорт Сочи, на която двамата водачи се споразумяха Русия да отпусне заем от 1,5 милиарда $ на Беларус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР