Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че властите в столицата Минск

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че властите в столицата Минск
Коментари Харесай

Александър Лукашенко: Минск спря COVID-19

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че управляващите в столицата Минск са съумели да спрат разпространяването на новия ковид и поздрави общинското управление на града за успеха над инфекцията, съобщи ТАСС.

"Системата, която имаме у нас, и тази дисциплинираност и управляемост в опазването на здравето ни помогнаха да преодолеем тези проблеми в подобен гъстонаселен и отворен град ", сподели през днешния ден беларуският държавен глава на среща с представители на локалната власт в Минск.

По думите на Лукашенко той е разговарял с ръководителя на горната камара на беларуския парламент Наталия Кочанова за настоящата конюнктура. "Мога да ви поздравя за това, че се справихме с тази неволя ", съобщи президентът, чието изявление беше предадено от организация БелТА.

Лукашенко означи, че по време на епидемиологичния интервал Минск е бил най-проблемният град. "Население от 2 милиона души, голямо придвижване на хора. Трябва да отчетем, че не сме затваряли границите и не сме карали хората да си стоят по домовете ", уточни беларуският водач. Той добави, че най-важното е било да не бъде позволена суматоха.

На 2 юли Лукашенко съобщи, че беларуската здравна система е устояла в изискванията на пандемията и е съумяла да победи ковид. Към 6 юли в Беларус са регистрирани 63 804 инфектирани и 429 умряли пациенти.

Лукашенко: В Беларус умрелите от COVID-19 са пет пъти по-малко от тези, умряли от алкохолно отравяне

В Беларус за разлика от множеството други страни управляващите не постановиха карантина, не бяха анулирани и събитията с всеобщ темперамент. Беларуското здравно министерство само издаваше рекомендации по какъв начин хората да не се заразят с ковид.

Същевременно локалното посланичество на Световната здравна организация отбелязва, че Беларус към момента се намира в стадия на локалното предаване на COVID-19.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР