Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че страната му се готви

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че страната му се готви
Коментари Харесай

Лукашенко: Готвим се за война, говоря откровено

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че страната му се готви за война, съобщи Meduza, цитира Факти.

Той сподели, че Беларус не желае да води война, само че се готви за война. Той сподели това по време аудиенция в град Гродно, покрай границата с Полша и Литва, оповестява държавната организация Белта.

„ Не вярвайте на никого, че желаеме да се бием. Ние се готвим за война, приказвам за това искрено. „ Ако искаш мир, готви се за война “ - това не съм го измислил аз. Това е доста вярно казано “, сподели Лукашенко.

По думите му в Беларус се образоват съответни подразделения, на войските се доставят разнообразни типове въоръжение и техника.

Беларус стартира през днешния ден военни учения в райони, граничещи с Украйна и с две страни от Европейския съюз - Литва и Полша, заяви министерството на защитата на страната, представено от Ройтерс.

Тридневните учения в Гомелска и Гродненска област имат за цел да обучат офицерите и военнослужещите от териториалната защита по какъв начин да пазят съответните райони и по какъв начин да работят при положение на въвеждане на военно състояние, посочи министерството в Телеграм.

Беларус е най-близкият съдружник на Русия. През последните няколко години връзките на Минск със западните му съседи и Украйна съществено се утежниха, изключително откакто Москва употребява беларуската територия за нашествието си, почнало през февруари 2022 година Беларус не изпрати свои бойци против Украйна, само че даде територията си на Путин за отварянето на фронт против Киев. Русия и Беларус се споразумяха през 2023 година съветски тактически нуклеарни оръжия да бъдат ситуирани на беларуска територия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР