Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че страната му е готова

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че страната му е готова
Коментари Харесай

Лукашенко заяви, че страната му е готова да приеме руски ядрени оръжия

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че страната му е подготвена да одобри на своя територия съветски нуклеарни оръжия, в случай че НАТО реши да реалокира американските атомни бомби от Германия в Източна Европа, съобщи Асошиейтед прес.

В изявление за Дмитрий Кисельов, шефа на съветската държавна медийна група " Россия сегодня ", на въпрос за опцията американските атомни бомби да бъдат преместени в Източна Европа, в случай че новото немско държавно управление не желае повече тези оръжия да бъдат в Германия, Лукашенко отговори, че ще предложи на съветския президент Владимир Путин да върне назад в Беларус нуклеарните оръжия, изтеглени оттова след разпадането на Съветския съюз през 1991 година

" Ще предложа на Путин да върне нуклеарните оръжия в Беларус ", сподели беларуският президент.

Той не посочи какъв вид оръжия е подготвена да одобри страната му, а съобщи, че тя ще одобри тези, които са " най-ефективни ". Беларуският водач добави, че страната му грижливо е запазила нужната военна инфраструктура от руско време.

По-рано този месец генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че западният боен алианс ще би трябвало да обмисли предислокация на нуклеарните оръжия на изток, в случай че новото немско държавно управление промени политиката на страната си по въпроса.

В изявлението Лукашенко за пръв съобщи, че признава Кримския полуостров за част от Русия, и разгласи, че има намерение скоро да го посети. Москва анексира Крим от Украйна през 2014 година, ход, който Западът счита за противозаконен.

Лукашенко направи тези изявления в миг, когато пое курс към подсилване на връзките с Русия, неговия максимален съдружник и покровител, на фона на напрежението със Запада поради непризнатото си преизбиране предходната година и репресии против инакомислещите в Беларус, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР