Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че иска да разговаря с

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че иска да разговаря с
Коментари Харесай

Беларуският президент иска да разговаря с Путин

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че желае да беседва с съветския си сътрудник Владимир Путин, до момента в който в страната се ускорява протестното придвижване против преизбирането му, оповестява Българска телеграфна агенция. Демонстрации има седми следващ ден.

„ На път е да се извърши експанзия против Беларус. Трябва да се свържа с Путин, президента на Русия, с цел да обсъдя с него обстановката неотложно ", съобщи Лукашенко на заседание в Минск и добави, че новото държавно управление на страната като цяло е образувано.

Според него митингите заплашват съюза сред Москва и Минск. „ Ако беларусите не устоят, тази вълна ще тръгне натам. Затова по този начин са се захванали с нас ", акцентира Лукашенко.

Хиляди се събраха и през днешния ден още веднъж в столицата на Беларус, с цел да стачкуват против преизбирането на президента.

Те се събраха към метростанция „ Пушкинская “, на запад от центъра на Минск, с цел да отдадат респект на паметта на умрял участник в митингите с минута безмълвие. Демонстрация има и пред беларуското посолство в Москва, оповестява ТАСС. Един участник в митинга е арестуван. Има информация, че на един протестиращ е оказана лекарска помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР