Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че е убедил руския президент

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че е убедил руския президент
Коментари Харесай

Лукашенко убедил Путин да не „затрива Пригожин

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че е убедил съветския президент Владимир Путин да не „ затрива “ наемническия началник Евгений Пригожин в отговор на проведения от него бунт, избран от Кремъл като подтикване на Русия към революция, съобщи Ройтерс.

Описвайки диалога си с Путин по време на събитията, Лукашенко уточни, че споделил на съветския президент да не убива Пригожин, употребявайки израз от съветския престъпен диалект, означаващ да убиеш някого, подобен на „ погубвам някого “.

„ И доколкото разбрах, било е взето сурово решение (и това беше подтекстът на обръщението на Путин в деня на метежа) за затриване “ на метежниците, е споделил съгласно беларуските държавни медии Лукашенко по време на вчерашното си изявление пред военни и публицисти. „ Предложих на Путин да не прибързва. „ Нека “, споделих аз, „ да беседваме с Пригожин и командирите му. “ На което той ми отговори: „ Слушай, Саша, неефикасно е. Той даже не си подвига телефона, не желае да приказва с никого “. “

През 1999 година Путин употребява същия съветски глагол по адрес на чеченските бойци. Тогава той се зарече: „ Ще ги преследваме на всички места. Извинете ме, че го споделям – ще ги хванем в тоалетната, ще ги затрием в нужника на двора “. Това изявление след това стана необятно представен знак на безцеременността му на Путин, осведоми " 24 часа ".

Засега няма коментар от Кремъл на изказването на Лукашенко, които бяха непредвидена опция за обществеността да узнае какви са били диалозите, които са били водени, до момента в който Русия по личните думи на Путин е можело да изживее безредици, каквито не е виждала от десетилетия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР