Беларуският президент Александър Лукашенко вероятно е отклонил усилията на руския

...
Беларуският президент Александър Лукашенко вероятно е отклонил усилията на руския
Коментари Харесай

ISW: Разнобой в руското управление на украински територии

Беларуският президент Александър Лукашенко евентуално е отклонил напъните на съветския си сътрудник Владимир Путин да принуди Беларус към спомагателни отстъпки за руско-беларуска интеграция по време на среща в Минск на 19 декември. Президентите се въздържаха от обществено разискване на съветското навлизане в Украйна, като и двамата водачи означиха, че Беларус към момента е изправен пред западна опасност.

Путин разгласи, че може да намерения за образование на екипажи на беларуската бойна авиация за потребление на муниции със специфични бойни глави заради изострящата се обстановка по външните граници на съюзната страна.

Това написа в следващия си разбор " Институтът за проучване на войната " (ISW). 

ISW по-рано към този момент писа, че Лукашенко употребява реториката за отбрана на беларуските граници против Запада и НАТО в опит да избегне присъединяване в съветското навлизане в Украйна.

Лукашенко също беше употребявал сходни подмятания за допустимо разполагане на нуклеарни оръжия в Беларус на 17 февруари в подтекста на изказванията за западна експанзия.

Лукашенко означи, че Русия ще достави комплекси за Противовъздушна отбрана С-400 и комплекси " Искандер ", а Путин съобщи, че и двамата водачи са разискали образуването на единно отбранително пространство.
 Лукашенко и Путин разискаха цената на газа
Лукашенко и Путин разискаха цената на газа

Основна тематика е било и военното съдействие сред страните

ISW продължава да прави оценка, че присъединяване на Беларус във войната на Путин против Украйна остава малко евентуално. Фактът, че Путин наподобява е приел тезите на Лукашенко, без да убеди Лукашенко да ги поправя, индиректно поддържа тази оценка. Лукашенко евентуално ще поправя реториката си, с цел да сътвори някакво правдоподобно пояснение на личния си народ за това за какво ненадейно се отвръща от измислената опасност от инвазия на НАТО, която е основал, с цел да се причисли към пагубната инвазия на Путин в Украйна.

Кремъл също се опита да прикрие евентуалните първични планове на Путин да окаже напън върху Лукашенко за спомагателни отстъпки във връзка с интеграцията с Руската федерация. Путин по-специално съобщи, че " Русия не е заинтригувана да гълтам никого ", когато приказва за Беларус.

Това изказване последва повторението на Лукашенко за самостоятелност и цялостен суверенитет на Беларус на 16 декември и наподобява като защитна реакция на мненията на Лукашенко.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също съобщи, че Путин не е отишъл в Беларус, с цел да убеди Лукашенко да се включи във войната, отбелязвайки, че сходни спекулации са неоснователни и глупави.

Песков горещо отхвърли желанието на Путин да нахлуе в Украйна дни преди началото на настъпателната интервенция по сходен метод, несъмнено, само че това отказване е по-скоро опит да се прикрие отчаянието на Путин да въвлече Лукашенко във войната и очевидния неуспех - още веднъж - да го направя.

През нощта на 18 против 19 декември съветските сили нападнаха Киев с безпилотни самолети Шахед-131 и -136. Украински публични лица оповестиха, че украинските сили са свалили 30 съветски дрона, в това число 10 над Южна Украйна и 18 над Киев.

Ръководителят на Киевската градска военна администрация Сергей Попко съобщи, че съветските удари в действителност са съумели да ударят неустановен инфраструктурен обект в Киев, а съветски милиблогъри настояват, че съветските удари са ориентирани към енергийна инфраструктура.
 Лукашенко врече Беларус във честност на Русия
Лукашенко врече Беларус във честност на Русия

Беларуският водач увери, че страната му в никакъв случай няма да стане зложелател на Москва

Секретарят на Украинския съвет за национална сигурност и защита Олексий Данилов оцени, че съветските сили разполагат с задоволително ракети, с цел да извършат още три или четири кръга удари и по-късно ще би трябвало да придобият повече ракети от Иран, против който Украйна ще се бори да се защити; само че означи, че украинските сили знаят по какъв начин да се пазят против безпилотни самолети камикадзе Шахед.

Съобщава се, че Донецката национална република (ДНР) влиза в спор с други проруски управляващи по отношение на главните административни функционалности, което допуска липса на единодушие сред окупационните администрации в разнообразни региони на окупирана Украйна. Подкрепяният от Русия ръководител на Асоциацията на товарните превозвачи и спедиторите в Крим, Анатолий Цуркин, разгласява обществен апел към ръководителя на ДНР Денис Пушилин на 18 декември, призовавайки Пушилин да контролира противозаконните, безпочвени дейности, които се правят на територията на ДНР от чиновници на разнообразни военни, административни, правоприлагащи и бюрократични органи на ДНР.

Цуркин твърди, че чиновници на ДНР в регионите на Николске и Манхуш (транспортни възли западно от Мариупол, които имат достъп до автомагистрала M14 Мариупол-Бердянск-Мелитопол, която води до автомагистрала E105 Мелитопол-Дзанкой, която свързва окупираната Запорожка област с окупирания Крим) задържат камиони, пътуващи от Крим без специфична причина и с нежни учредения, с цел да лишават персоналните документи на водачите и нелегално да конфискуват коли.

Оплакванията на Цуркин евентуално идват частично вследствие на засиления напън върху съветските управляващи да намерят различни логистични направления от Русия до Крим заради щета на моста през Керченския проток. Освен това те са емблематични за растящите търкания сред ДНР и други свързани с Русия фракции, за които ISW рапортува по-рано.

Липсата на административна единодушие в режима на Пушилин явно се приема зле от други съветски и подкрепяни от Русия управляващи , което като цяло допуска, че Пушилин не комуникира дейно с други окупационни органи и затова усложнява логистиката сред ДНР и други окупирани територии.

Групата " Вагнер " евентуално е построила своя нападателен модел към тактическа грубост, с цел да се приспособи и да се възползва от своята база от неприятно подготвени и неотдавна вербувани пандизчии. Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО на Обединеното кралство) заяви на 19 декември, че групата Вагнер продължава да играе съществена роля в привличането на украинските сили към Бахмут и че групировката е създала собствен друг набор от тактики, учредени на обстоятелството, че нейната наборна база е най-вече формиран от някогашни пандизчии с малко или никакво образование.

Министерството на защитата на Обединеното кралство означи, че командването на групата " Вагнер " се възползва от склонността към грубост на новобранците, защото пази скъпи лидерски активи за сметка на новобранци с ниска стойност.

ISW в детайли рапортува за обстоятелството, че групата " Вагнер " употребява пандизчии, с цел да построи своята бойна мощ и че силите ѝ играят значително изтощителна роля в интервенциите покрай Бахмут, като не съумяват да заемат забележителна територия, само че дейно приковават украинските сили в отбраната на близките територия.

Пригожин продължи напъните за определяне на " Вагнер " като законна полудържавна организация, като насочи петиция към известни националистически детайли в Кремъл. Пригожин продължи да упорства управляващите в Санкт Петербург да погребат умрял военнослужещ от Вагнер на съветско военно гробище, като раздаде идентични писма до ръководителя на съветската Държавна дума Вячеслав Володин, ръководителя на Руската комунистическа партия Генадий Зюганов, ръководителя на партията на Новите хора Алексей Нечаев, ръководителят на партията " Справедлива Русия — Патриоти — за истината " Сергей Миронов, заместник-председателят на Съвета на федерацията Андрей Турчак и ръководителят на Съвета на федерацията на Федералното заседание Валентина Матвиенко.

Пригожин се свърза непосредствено с видни националистически фигури, които изиграха значима роля в определянето на осведомителни условия за войната на съветския президент Владимир Путин преди 24 февруари, евентуално в опит да си обезпечи самопризнание от съветското държавно управление.

Пригожин означи също, че някогашен офицер и притежател на медал " Герой на Русия " Андрей Трошев е подал петиция пред Путин по отношение на почетното заравяне на всички участници в " специфичната военна интервенция ".

Впоследствие Володин съобщи, че починалите военнослужещи от Вагнер би трябвало да получат равно самопризнание и права като всички участници във военната интервенция.

Руските военни търпят неуспехи във вербуването на украински цивилни към доброволчески батальони в окупираните територии.

Руските окупационни сили ускориха напъните си да лимитират придвижването на украински жители в окупираните територии. Украинският общоприет щаб заяви на 18 декември, че съветските окупационни чиновници са въвели 24-часов комендантски час в Запорожка област и възнамеряват особено да запазят комендантския час от 30 декември до 3 януари в Бердянск и Черниговка, Запорожка област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР