Беларуският президент Александър Лукашенко смята, че здравната система на страната

...
Беларуският президент Александър Лукашенко смята, че здравната система на страната
Коментари Харесай

Лукашенко обяви победа над епидемията от коронавируса в Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко счита, че здравната система на страната му е устояла в изискванията на епидемията от ковид и е съумяла да я победи. Той съобщи това през днешния ден при връчването на държавни оценки, заяви президентската пресслужба, представена от ТАСС.

" Заради коронавирусната зараза медиците се оказаха на предната линия. Нашата система на опазване на здравето устоя. Но ние няма да отслабваме битката, макар че през днешния ден можем да кажем - ние победихме ", сподели Лукашенко.

По негово мнение в тази обстановка Беларус е " посочила политическо благоразумие и национална мъдрост ". " И след окончателната победа над Covid-19 наложително ще се срещнем настрана с нашите лекари, които през днешния ден към момента са на своя пост ", означи той.

Към 1 юли в Беларус са регистрирани 62 424 инфектирани с ковид. От инфекцията са умряли 398 пациенти. В Беларус за разлика от множеството други страни управляващите не постановиха карантина, всеобщите прояви не бяха анулирани, а министерството на опазването на здравето единствено издаваше рекомендации по какъв начин да не се заразят хората с ковид.

Същевременно локалното посланичество на Световната здравна организация отбелязва, че Беларус към момента се намира в стадия на локалното предаване на коронавирусната зараза, което съставлява задоволително сериозна обстановка. СЗО предлага всеобщите прояви да бъдат отсрочени, физическото наличие на работните места и в образователните заведения да бъде понижено, както и да бъде понижено придвижването на хората.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР