Беларуският президент Александър Лукашенко с ново разкритие за извършителите на

...
Беларуският президент Александър Лукашенко с ново разкритие за извършителите на
Коментари Харесай

Лукашенко с ново разкритие за извършителите на атентата в Москва – не към Украйна са бягали!

Беларуският президент Александър Лукашенко с ново разобличаване за причинителите на атентата в Москва. Беларуският деспот съобщи, че мъжете, обвинени в осъществяването на терористичната офанзива край Москва предишния петък, в началото са се пробвали да избягат в Беларус.

Според държавната осведомителна организация „ Белта “ Лукашенко е декларирал, че страната му е засилила мощно защитата на границата си с Русия след всеобщата пукотевица, което значи, че нападателите „ са разбрали, че е невероятно да влязат в Беларус “.

Лукашенко с ново разобличаване

Той сподели, че те са трансформирали проектите си и „ са се отклонили и са отишли в сектора на украинско-руската граница “.

Четиримата мъже, всички таджикски жители, са упрекнати за нападението в концертната зала в Москва, при което починаха минимум 139 души.

Руският президент Владимир Путин упрекна Украйна, че стои зад нападението, като съобщи, че терористите са били хванати, до момента в който са бягали към Украйна, и попита: „ кой ги е чакал там “.

Днес ръководителят на съветската ФСБ допусна, че Съединени американски щати и Обединеното кралство може да са забъркани.

Отговорност за нападението пое афганистанското отклонение на „ Ислямска страна “ – ИДИЛ-К.

Владимир Путин, говорейки на 23 март с апел към руснаците съвсем 20 часа след терористичната офанзива в Crocus City Hall, сподели, че четирима причинители на офанзивата са били арестувани на път за Украйна, където украинската страна сякаш е подготвила „ прозорец “ за те да преминат границата.

На 25 март Путин сподели, че е належащо да се отговори на въпроса „ за какво терористите са се пробвали да отидат в Украйна, откакто са направили закононарушение, кой ги е чакал там “, напомня SafeNews.

„ Ясно е, че тези, които поддържат режима в Киев, не желаят да бъдат съучастници на терора и спонсори на тероризма. Но в действителност има доста въпроси “, сподели президентът на Руската федерация. Той добави, че терористичната офанзива е осъществена „ от ръцете на радикални ислямисти “. Но Съединените щати, съгласно Путин, се пробват да убедят други страни, че „ сякаш няма диря от Киев в терористичната офанзива в Москва, че кървавият терорист нападението е осъществено от почитатели на исляма.

Украйна отхвърля да е забъркана в терористичната офанзива. След стрелбата в Crocus City Hall, свързаната с ISIS новинарска организация Amaq заяви, че терористичната група е поела отговорност за офанзивата. Автентичността на това изказване беше доказана пред няколко изявления от американски публични лица.

Източник – Sky News/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР