Беларуският президент Александър Лукашенко, с чието посредничество миналия месец беше

...
Беларуският президент Александър Лукашенко, с чието посредничество миналия месец беше
Коментари Харесай

Лукашенко: Пригожин е в Санкт Петербург

Беларуският президент Александър Лукашенко, с чието ходатайство предишния месец беше подписано съглашението за преустановяване на въоръжения протест на наемническата група " Вагнер " в Русия, заяви през днешния ден, че водачът й Евгений Пригожин не е в Беларус, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

На 27 юни Лукашенко разгласи, че Пригожин е дошъл в Беларус като част от съглашението за преустановяване на метежа.

" Що се отнася до Пригожин, той е в Санкт Петербург. Той не е на територията на Беларус ", съобщи обаче през днешния ден пред кореспонденти беларуският президент. Той добави, че Пригожин е изцяло свободен и Путин няма да " го затрие ".

Лукашенко сподели, че предлагането към " Вагнер " да разположи някои от бойците си в Беларус - опция, която провокира опасения измежду прилежащите страни от НАТО - към момента е в действие. По думите му Беларус е предложила на частната военна компания няколко някогашни военни лагера за настаняване, само че тя има лично виждане по въпроса и той към момента не е решен.

Лукашенко сподели, че не счита, че това би представлявало риск за Беларус и не мисли, че бойците от " Вагнер " биха се вдигнали на оръжие против страната му. Той добави, че Беларус ще подпише контракт с " Вагнер ", в случай че нейни бойци бъдат ситуирани в страната.

Беларуският президент сподели още, че чака украинските въоръжени сили да опитат да създадат нещо съществено на фронта преди срещата на върха на НАТО в Литва идната седмица. Подобен ход от страна на Украйна би довел до унищожаването на нейните най-хубави запаси и погребването на бойните ѝ качества, разяснява той.

Няма никакви доказателства Украйна да подхваща офанзивни маневри край северната си граница.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР