Беларуският президент Александър Лукашенко отхвърли в четвъртък описанието, че е

...
Беларуският президент Александър Лукашенко отхвърли в четвъртък описанието, че е
Коментари Харесай

Лукашенко: Аз не съм последният диктатор в Европа

Беларуският президент Александър Лукашенко отхвърли в четвъртък описанието, че е " последният деспот в Европа ", като сподели, че не е деспот, само че в случай че беше, сигурно нямаше да е последният. Така се изрази водачът по време на среща с публицисти в Беларус, предава " Ройтерс ".

На въпрос на Ройтерс в четвъртък какво мисли за описанието и дали е смутен от това, което може да се случи с Беларус след неговото ръководство, Лукашенко сподели, че репортерът би трябвало да се извини за сходен въпрос.

" Що се отнася до последния деспот на Европа, през днешния ден би трябвало да ми се извините ", сподели Лукашенко пред кореспонденти на среща в големия Дворец на независимостта на Беларус. " Аз не съм деспот и в случай че съм деспот, значи не съм последният.

" Властта не се дава, с цел да тъне в мръсотията ", сподели Лукашенко. " Не аз вземам решение дали да бъда на власт или не... Хората ми повериха този висок пост.

Противниците на Лукашенко, множеството от които към този момент са в чужбина, настояват, че той е фалшифицирал избори и е предал суверенитета на Беларус на президента на Русия Владимир Путин, който Лукашенко назовава собствен " по-голям брат ".

Лукашенко и неговите поддръжници отхвърлят, че той е манипулирал избори и споделят, че голямото болшинство от гласоподавателите го поддържат за това, че ръководи Беларус през разтърсванията на годините след разпадането на Съветския съюз през 1991 година

Той сподели, че в Беларус има по-малко от 22 000 пандизчии, което е спад от 50 000, когато пристигна на власт преди съвсем 29 години.

" Вероятно не съм доста мощен деспот ", иронизира той.

Но Лукашенко сподели, че ориста на страната му " в действителност го тревожи ", като сподели, че е обмислял по какъв начин да изживее остатъка от живота си без власт.

" Понякога си задавам този въпрос, само че по-късно ме стопира различен: какво ще се случи в бъдеще? той сподели. " Не мисля, че съм незаместим, само че какво би станало, в случай че нов човек унищожи всичко? "

" Мисля какво ще се случи в бъдеще, какво ще стане след мен? сподели Лукашенко. " Има подобен въпрос и той е хрумвал на мнозина - освен на вас.

Слуховете за здравословното положение на Лукашенко се носят от няколко месеца, откакто беше показано, че е закаран на малко разстояние до събитие по време на честванията на Деня на успеха на 9 май в Москва и по-късно той пропусна обяда, проведен от Путин.

Когато напусна срещата с публицисти в четвъртък след повече от 3 часа и половина въпроси, едрият водач леко накуцваше, като сподели, че е получил футболна контузия и предизвести репортерите да се грижат за себе си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР