Беларуският президент Александър Лукашенко обяви в петък, че военните самолети

...
Беларуският президент Александър Лукашенко обяви в петък, че военните самолети
Коментари Харесай

Лукашенко се похвали: Бойните ни самолети вече могат да носят ядрено оръжие

Беларуският президент Александър Лукашенко разгласи в петък, че военните самолети на страната – СУ-24, са били модифицирани да носят нуклеарни оръжия. Той се закани, че Минск ще реагира неотложно, в случай че Западът му сътвори проблеми.

Лукашенко сподели, че е съгласувал хода за модернизиране на беларуските военни самолети с съветския президент Владимир Путин, заяви държавната Беларуска телеграфна организация (Belta), представена от Reuters.

Беларус, правилен съдружник на Русия, по принцип не разполага със лични нуклеарни оръжия. Лукашенко не навлезе в детайлности за това по какъв начин може да се реализира трансфер на оръжия от Москва, която употребява територията на Беларус за организирането на нахлуването си в Украйна, наричано от Кремъл „ специфична военна интервенция “.

Лукашенко загатва евентуална бъдеща опасност от прилежаща Полша, членка на НАТО, още веднъж без да конкретизира какво тъкмо има поради. Същевременно акцентира увереността си, че полската войска, за разлика от политиците във Варшава, разбирала по какъв начин Минск може да отговори на „ всякаква ескалация “.

Те (Западът) би трябвало да схванат, че в случай че пожелаят ескалация, никакви хеликоптери или самолети няма да ги спасят “, сподели Лукашенко, представен от Belta.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР