Беларуският президент Александър Лукашенко обвини днес Полша, Литва и Украйна,

...
Беларуският президент Александър Лукашенко обвини днес Полша, Литва и Украйна,
Коментари Харесай

Лукашенко обвини Литва, Полша и Украйна, че подготвят атаки срещу Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко упрекна през днешния ден Полша, Литва и Украйна, че приготвят терористични офанзиви и протест в страната му, съобщи Франс прес.

Той разгласи също, че има сделка с Москва за разполагане на обща районна войскова формация. " Обучението в Полша, Литва и Украйна на бойци, в това число беларуски радикали, които да реализират саботажи, терористични актове и военни протести в страната, е директна опасност ", сподели Лукашенко на среща с висши беларуски чиновници по въпросите на сигурността.

" Съединени американски щати и Европейският съюз поддържат легитимирането на бегълци от нашата страна за политически цели. Те възнамеряват съществено усилване на поддръжката си за подривни детайли и утежняване на обстановката по западната ни граница, с цел да отворят втори фронт ", сподели още Лукашенко, представен от президентството. Беларуският президент разгласи, че в резултат на тези дейности, Минск и Москва ще разпрострат взаимна войскова формация, без да прецизира къде.

" Вчера по неофициални канали бяхме предизвестени за подготвян удар от украинска територия по Беларус ", добави Лукашенко и съобщи, че Киев приготвя " втори Кримски мост ", имайки поради съветския мост, на който в събота стана детонация. Лукашенко съобщи, че е изпратил обръщение на украинския президент Володимир Зеленски да не допира " с мръсните си лапи нито метър от територията " на Беларус. Белару??кият водач сподели, че предходната седмица той и Путин са се съгласили да разположат взаимна войскова формация, без да загатва местоположението и числеността й. " Вследствие утежняването на обстановката по западните граници на Съюзната страна се съгласихме да разгърнем районна войскова формация на Руската федерация и Беларус ", сподели той. " Ако искаш мир, готви се за война ", добави той и акцентира, че на територията на Беларус не би трябвало да има война. Беларус, която е съдружник на Русия в спора с Украйна, към този момент даде своята територия на съветската войска за офанзивата, само че беларуските сили до момента не са взели участие в боеве на украинска земя. Влизането на беларуски елементи в прилежащата страна би дало началото на нова ескалация на спора в Украйна, показва Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР